Guvernul condus de Angela Merkel intentioneaza sa lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din tari aflate in criza, pentru a preveni un deficit al fortei de munca din Germania, relateaza revista Der Spiegel, in editia care va aparea luni.
Reprezentanti ai partidului crestin-democrat (CDU) al cancelarului german au infiintat un grup de experti pentru a studia modalitatile de a incita tinerii, de exemplu din Spania sau Portugalia, sa vina sa se instaleze in Germania, scrie 9AM.

"Este mai bine sa importam mana de lucru din Europa decat sa schimbam legile privind imigratia din alte regiuni ale lumii", a apreciat Max Straubinger, un responsabil cu probleme sociale din cadrul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al CDU.

Merkel ar putea aborda subiectul imigratiei tinerilor la urmatoarele intalniri interguvernamentale cu Spania, potrivit Der Spiegel.

In Germania, rata somajului era de 7,7 la suta in 2010, dar economistii si Guvernul mizeaza pe o noua diminuare a numarului de someri anul acesta, la 2,9 milioane in medie, pe fondul redresarii economice puternice.

Un studiu al Agentiei nationale pentru munca, publicat vineri, evoca la randul sau o scadere cu 6,5 milioane de persoane a populatiei active din Germania pana in 2025, din cauza imbatranirii, ceea ce va spori nevoia de mana de lucru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri