Balanta puterii economice si a influentei incepe sa incline spre statele emergente, dovada fiind numarul record de directori de companii din aceste tari care vor participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Astfel, 365 de directori de companii din Brazilia, Rusia, India, China si alte state emergente se vor intalni in aceasta saptamana in statiunea montana elvetiana Davos. Aceste tari au ajutat economia mondiala sa iasa din recesiune si vor continua in 2011 sa sprijine avansul economic, apreciaza Fondul Monetar International. Institutia financiara estimeaza ca pietele emergente vor creste cu 6,5% in 2011, in timp ce economiile dezvoltate vor avansa cu 2,5%.

"Este vorba de o reflexie a directiei in care se inclina balanta puterii economice si a influentei", a afirmat William Vereker, analist la Nomura Holdings.

Afacerile dintre cele mai importante state emergente si cele cu economii dezvoltate se vor inmulti, in conditiile in care tari precum China sau India incearca sa-si asigure resursele naturale necesare sprijinirii dezvoltarii, iar companii americane sau europene, precum Cisco Systems, Procter & Gamble, General Electric si Vivendi, vor sa patrunda pe aceste piete.

"Vom vedea o mare schimbare de directie. Pietele emergente isi revin mai repede, iar economiile vestice se bazeaza mult pe pietele emergente pentru a-si asigura profituri", a afirmat Jeff Joerres, director executiv la Manpower, participant la intalnirea de la Davos.

Produsul Intern Brut cumulat al celor mai importante sapte economii emergente il va depasi pe cel al G7, cele mai mari piete industrializate ale lumii, in 2032. Tot atunci China va devansa SUA si va deveni cea mai mare economie a lumii, potrivit estimarilor PricewaterhouseCoopers.
Anlistii anticipeaza ca tarile emergente vor juca un rol major pe piata achizitiilor si fuziunilor in urmatorii cinci-sapte ani.

Forumul Economic de la Davos a inceput miercuri si se va incheia duminica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri