Agentia de evaluare financiara Moody's avertizeaza ca ratingul "AAA" al Statelor Unite ar putea fi insotit de o perspectiva negativa, daca guvernul continua sa nu ia masuri pentru reducerea deficitului bugetar, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Raportul Moody's a fost publicat la cateva ore dupa ce Standard & Poor's a redus ratingul Japoniei cu o treapta, la "AA-" si FMI a avertizat ambele tari cu privire la deficitele fiscale.

Agentia a mai lansat anterior, in ultima parte a anului trecut, un avertisment similar privind ratingul Statelor Unite.

Moody's arata in luna decembrie ca prelungirea reducerilor de taxe introduse in "era Bush" ar creste probabilitatea atribuirii unei perspective negative ratingului SUA in urmatorii doi ani.

Scaderea ratingului de credit creste de obicei costurile datoriei de stat. Perspectiva negativa reprezinta o probabilitate ridicata de reducere a ratingului in urmatoarele 12-18 luni.

In raportul de joi, Moody's a detaliat riscurile la care sunt expuse ratingurile Statelor Unite. Agentia si-a exprimat temerile privind noua configuratie a Congresului american, notand ca redistribuirea puterii in urma alegerilor din noiembrie ar putea bloca masurile de reducere a deficitului bugetar.

Partidul Republican a castigat majoritatea in Camera Reprezentantilor in noiembrie, dar Partidul Democrat, aflat la putere, a pastrat controlul in Senat.

Moody's este ingrijorata totodata ca Congresul ar putea ignora unele masuri propuse de Comisia Nationala de Responsabilitate Fiscala si Reforma, infiintata de presedintele Barack Obama pentru a identifica strategii de reducere a deficitului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri