Profitul net al Teva, cel mai mare producator de medicamente generice din lume, a crescut cu 36% anul trecut, la 4,1 miliarde de dolari, iar vanzarile au avansat cu 16%, la 16,1 miliarde de dolari, nivel record in istoria grupului, Mediafax.
Profitul operational de anul trecut s-a situat la 4,9 miliarde de dolari, cu 28% peste rezultatul din 2009, se arata intr-un comunicat al Teva referitor la rezultatele financiare din 2010.

"Anul trecut a fost un an deosebit de bun pentru Teva, in care am obtinut rezultate record in toate regiunile si in care ne-am consolidat si extins pozitia de pe piata. In 2010, Teva a devenit liderul din Europa in materie de medicamente generice", a afirmat Shlomo Yanai, presedintele grupului farmaceutic.

In 2010, diferentele de curs valutar au avut un efecte negativ asupra vanzarilor de 216 milioane de dolari, mentioneaza comunicatul.

In Europa, incasarile au crescut cu 21%, la 3,95 de miliarde de dolari, datorita avansului solid al vanzarilor de medicamente generice, in principal in Germania, Spania, Italia, Polonia si Franta, si cererii pentru produsul Copaxone, folosit in tratamentul sclerozei multiple.

Grupul israelian este prezent in Romania prin subsidiara Teva Pharmaceuticals Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri