Bursa de la New York a inchis miercuri in scadere usoara, in urma vanzarilor determinate de cresterile din ultima perioada, dar castigurile inregistrate pe final de sedinta de actiunile Bank of America au ajutat indicele Dow Jones sa finalizeze cu un usor avans, urcand pentru a opta zi consecutiv, informeaza Mediafax.
Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 0,06%, in timp ce S&P 500 si Nasdaq Composite au pierdut 0,28%, respectiv 0,29%.

Traderii continua sa fie increzatori ca profiturile solide ale companiilor vor ajuta trendul ascendent sa continue, insa lichiditatea scazuta din ultimele sedinte de tranzactionare ridica semne de intrebare legate de interesul investitorilor pentru piata americana la preturile actuale ale actiunilor.

Cisco Systems, componenta a indicelui Dow Jones, a raportat rezultatele financiare pe 2010 dupa inchiderea sedintei bursiere. Desi profitul companiei a depasit estimarile analistilor, marjele au dezamagit, determinand scaderea actiunilor cu 9,3% in sesiunea de seara. Daca actiunile Cisco vor continua sa scada, sectorul IT ar putea inregistra o corectie importanta in sedinta de joi pe bursa de la New York. Cisco este considerat unul dintre cele mai importante grupuri IT din SUA, datorita bazei de clienti foarte ample.

Actiunile din energie si industria materiilor prime au scazut miercuri, afectate de evolutia slaba a pietelor emergente, unde se inregistreaza cea mai exploziva cerere de marfuri neprelucrate.

Chevron a fost cea mai slaba actiune din componenta Dow Jones, coborand cu 1,5%, urmat de Alcoa, care a scazut cu 1,4%.


Pe de alta parte, Walt Disney si Coca-Cola Co, de asemenea componente Dow Jones, au inchis in crestere dupa ce au raportat vanzari solide pentru trimestrul al patrulea al anului trecut.

Titlurile Bank of America au urcat puternic in ultima ora din sedinta bursiera, impingand indicele Dow Jones pe plus. Actiunile bancii au fost propulsate de declaratiile fondatorului WikiLeaks Julian Assange, care a afirmat, potrivit unor surse, ca nu stie daca datele interne ale Bank of America pe care le detine contin vreo informatie importanta sau ar putea declansa un scandal.

Indicii Dow Jones si S&P 500 se mentin la maxime ale ultimilor doi ani si jumatate.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat in fata unei comisii din Congres ca piata fortei de munca continua sa aiba o evolutie slaba si ca inflatia va ramane scazuta. Reactia Wall Street la comentariile oficialului nu a fost vizibila.

Actiunile marilor operatori bursieri au crescut puternic dupa mai multe stiri legate de fuziuni si achizitii in acest sector.

In sectorul financiar, actiunile Wells Fargo au scazut cu 2,8% dupa ce banca a anuntat ca directorul financiar urmeaza sa se retraga din activitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri