Guvernul egiptean a declarat astazi zi libera in sectorul bancar dupa ce angajatii institutiilor de credit de stat au declansat mai multe greve, incurajati de demisia lui Hosni Mubarak si nemultumiti de salariile reduse si conditiile inadecvate de lucru, transmite Reuters.
Lira egipteana a evoluat indecis in prima sedinta de tranzactionare dupa plecarea lui Mubarak, iar banca centrala a anuntat ca a plasat cu succes pe piata titluri de trezorerie de 6,5 miliarde lire egiptene (1,1 miliarde de dolari).


Bancile vor fi inchise oricum si marti, sarbatoare oficiala care marcheaza ziua de nastere a profetului Mohamed, scrie Mediafax.

"Angajatii cer salarii mai mari", a declarat pentru Reuters guvernatorul adjunct al bancii centrale a Egiptului, Hisham Ramez, precizand ca grevele afecteaza in principal bancile de stat.

Presedintele National Bank of Egypt, cea mai mare banca comerciala pe plan local, controlata de stat, a demisionat duminica dupa ce angajatii furiosi l-au impiedicat sa ajunga la birou.

Hosni Mubarak a cedat vineri puterea Armatei, dupa trei saptamani de proteste si manifestatii, pe alocuri violente, pe strazile marilor orase. Plecarea sa a redus tensiunile geopolitice si a contribuit la cresterea apetitului pentru risc al investitorilor pe pietele internationale.

Pretul petrolului de referinta pe piata americana a scazut luni sub 86 de dolari pe baril, la minimul ultimelor zece saptamani. Demisia lui Mubarak a contribuit si la sentimentul pozitiv de pe bursele globale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri