Miliardarii rusi au lasat criza in urma in 2010, potrivit revistei Finans, care l-a plasat pe magnatul Vladimir Lisin in fruntea clasamentului celor mai bogati oameni din Rusia, pentru al doilea an consecutiv, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"Criza s-a incheiat", a constatat revista, care realizeaza anul clasamentul celor mai mari averi din Rusia.
Drept dovada, numarul miliardarilor a crescut cu 50%, pentru a se stabili la inceputul acestui an la nivelul record de 114.

Recordul anterior, de 101 miliardari, a fost stabilit in 2008.

Numarul oamenilor de afaceri a caror avere depaseste un miliard de dolari a scazut puternic in 2009, la numai 49.Redresarea preturilor materiilor prime pe piata mondiala, principala sursa de venituri pentru Rusia, a permis multimilionarilor sa isi refaca averile.

Principalii castigatori sunt cei care s-au implicat in sectorul metalelor, care a inregistrat cel mai rapid avans din piata, potrivit Finans.

Seful grupului siderurgic Novolipetk, Vladimir Lisin, s-a mentinut pe primul loc in topul miliardarilor, cu o crestere a averii de 1,5 ori anul trecut, la 28,3 miliarde de dolari (21 miliarde euro), de la 18,8 miliarde dolari.

Miuhail Prohorov, seful fondului de investitii Onexim, care detine participatii la producatorul de aluminiu Rusal si la producatorul de aur Polyus Zoloto, s-a mentinut pe pozitia a doua, cu o avere estimata la 22,7 miliarde dolari (16,8 miliarde euro).

In schimb, cu o avere de 17,1 miliarde dolari, patronul clubului de fotbal londonez Chelsea, Roman Abramovici, a coborat de pe locul trei pe cinci. Abramovici, detinatorul unui imperiu imobiliar impresionant, a fost afectat de redresarea lenta a pietei din Europa, a explicat Finans.

Omul de afaceri Aliser Usmanov (grupul Metalloinvest) a urcat patru pozitii in clasament, pe locul al treilea, cu o avere de 19,9 miliarde de dolari, urmat de Oleg Deripaska (grupul Rusal).

Metalloinvest urmeaza sa fie listat la bursa in acest an, fiind evaluat, potrivit estimarilor initiale, la 20 de miliarde de dolari. Usmanov este proprietarul clubului londonez de fotbal Arsenal. El detine totodata o participatie la holdingul de Internet Mail.ru Group, care a fost listat cu succes la Londra in noiembrie si care valoreaza circa 5,7 miliarde dolari.

Deripaska a avansat doua locuri, fiind detinatorul unei averi de 19 miliarde de dolari. In 2008, Deripaska a fost considerat cel mai bogat om din Rusia.

Sursa foto: nlmksteel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri