Profitul net al bancii franceze Societe Generale, prezenta si in Romania prin grupul BRD, a crescut anul trecut de aproape sase ori, la 3,91 miliarde euro, datorita cresterii veniturilor si reducerii provizioanelor, potrivit raportului anual al companiei.
Astfel, venitul net bancar al Societe Generale a crescut anul trecut cu 21,6%, la 26,41 miliarde euro, iar provizioanele s-au redus cu 28,9%, la 4,16 miliarde euro, informeaza Mediafax.

SocGen propune actionarilor un divident de 1,75 euro pe actiune, fata de 0,25 euro in 2009.

In 2009, banca inregistra venituri de 21,73 miliarde euro, provizioane de 5,84 miliarde euro si un profit net de 678 milioane euro.

Operatiunile din Franta au avut o crestere peste estimari a veniturilor, in timp ce operatiunile internationale de retail banking au inregistrat afaceri solide, in crestere usoara fata de 2009.

"Masurile luate in Rusia au rezultat in revenirea operatiunilor grupului din aceasta tara la o contributie pozitiva la sfarsitul anului, in timp ce subsidiarele din Romania si Grecia au avut de suferit de pe urma recesiunii", se arata in raportul prezentat miercuri.

Banca franceza a obtinut in 2010 venituri in crestere si de la operatiunile de corporate and investment banking, sustinute in principal de divizia de consiliere financiara. Operatiunile de trading au inregistrat o scadere a veniturilor, din cauza conditiilor dificile, pietele fiind afectate de criza datoriilor de stat din zona euro si de o volatilitate ridicata.

Divizia de servicii financiare specializate si asigurari a inregistrat de asemenea cresterea veniturilor, datorita afacerilor solide pe corporate financing si revenirii segmentului de consumer finance, in special credite destinate achizitiei de automobile.

Cheltuielile operationale ale grupului francez au urcat anul trecut cu 4,9%, de la 15,76 miliarde euro la 16,54 miliarde euro.

Activele totale ale bancii au urcat cu 11% in 2010, la 1.132,1 miliarde euro.

Actiunile Societe Generale au urcat cu peste 4% in prima parte a sedintei de miercuri pe bursa de la Paris.

Cabannes a precizat ca este prea devreme pentru a determina clar impactul tensiunilor din Egipt din ultimele saptamani. Banca franceza este unul dintre cei mai expusi creditori internationali pe piata egipteana, prin subsidiara National Societe Generale Bank.

BRD a anuntat luni scaderea cu 36% a profitului in 2010, la 500,5 milioane lei (118,9 milioane euro), in urma cresterii provizioanelor cu 41%, la 1,598 miliarde lei. Activele BRD au crescut anul trecut cu 2,47%, la 47,494 miliarde lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri