Dolarul a scazut, ieri, pana la cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani fata de moneda unica europeana, in urma cererii crescute de yeni si de euro pe pietele asiatice, informeaza Mediafax.
La 06.57 GMT, un euro echivala cu 1,3170 dolari, dupa ce, anterior crescuse pana la 1,3175 dolari, cel mai ridicat nivel de la mijlocul lunii ianuarie si pana in prezent.

Moneda unica europeana a recuperat pierderile de trei procente fata de dolar inregistrate la inceputul acestei luni, cand se situa la nivelul de 1,2730 dolari.
Totodata, dolarul s-a depreciat cu un yen, pana la 104,58 yeni pe unitate, in urma vanzarilor masive de dolari din partea exportatorilor japonezi, care isi repatriaza profiturile.
Un alt fenomen inregistrat pe pietele financiare a fost cererea sporita de devize a tarilor cu rate mari ale dobanzilor, precum Noua Zeelanda, a carei moneda nationala, dolarul, a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani fata de dolarul american.
Dobanzile din Noua Zeelanda sunt printre cele mai ridicate din statele dezvoltate, ceea ce a facut ca moneda acestei tari sa aiba o evolutie spectaculoasa in ultimele saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri