Mnchen: Fabrica din Oxford a Grupului BMW a construit cea de-a 200.000 masina MINI din acest an, in timpul ultimei ture de productie din 2005. MINI Cooper S Convertible de culoare alb pepper, destinat proprietarului din Australia, a fost al 766.290 vehicul construit la aceasta fabrica de cand a inceput productia MINI in luna aprilie 2001. Fabrica din Oxford este singura uzina de productie MINI din lume si toate modelele MINI produse aici au fost construite la cerintele specifice ale clientului.
Directorul general al fabricii din Oxford, dr Anton Heiss, a declarat: "Noi suntem incantati ca am atins acest moment important si ca suntem in concordanta cu cererile pietei. Fabrica din Oxford a Grupului BMW a prognozat initial un volum de productie de maximum 100.000 unitati in fiecare an de productie plin.

De la momentul lansarii pe piata, volumul de productie MINI s-a dublat ajungand in 2005 la 200.000 unitati. Am reusit acest lucru datorita muncii organizate, flexibilitatii si angajamentului aratat de catre asociatii fabricii. Este un mod minunat de a termina acest an pentru toti cei din fabrica".

Cresterea inregistrata de fabrica in acesti ani s-a bazat pe imbunatatirea continua a eficientei procesului de productie si inovatia modelelor de pe piata.

Intre anii 2000 si 2004 , BMW Group a investit in total 280 milioane de lire in producerea masinilor MINI in Oxford. In luna februarie a acestui an s-a anuntat ca va mai fi investita o suma de 100 de milioane lire pana in 2007, adaugandu-se 200 noi locuri de munca la cele 4.500 deja existente la fabrica din Oxford.

O mare parte din investitie este destinata optimizarii viitoarelor capacitati de productie permitand fabricii sa faca fata celor mai inalte cereri de masni MINI in intreaga lume, iar restul va fi dedicata pentru cresterea flexibilitatii productiei la diferitele modele MINI. Pentru a permite aceastui demers sa progreseze si pentru a minimiza intreruperea productiei, fabrica isi va extinde vacanta de Craciun pana pe data 13 ianuarie 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri