Cu siguranta ziua de ieri nu a fost lipsita de vesti. Dimpotriva, vestile nu au contenit sa vina din toate directiile. Si au venit cu atata putere incat la finalul zilei imi rasuna in minte un refren auzit cu ani in urma: “There are moments in life when no news is good news.” Ieri am trait unul din acele momente rare.
Daca ar fi sa fac o lista a stirilor de ieri, aproape ca nici nu stiu cu ce sa incep:

• Administratia Bush a hotarat ca falimentul e solutia de preferat pentru restructurarea industriei auto americane
• Totalul pierderilor anuntate de pe urma lui Bernard Madoff au depasit cifra de 30 de miliarde.
• Toti indicii bursieri americani au cazut cu 2.5% fara un motiv aparent
• Guvernul de la Bucuresti va avea doi nespecialisti acolo unde criza va lovi cel mai tare: la ministerul de finante si cel al economiei. Domnii Gh. Pogea si Adriean Videanu sunt noii numiti. Chiar ma intrebam de ce a demisionat Theodor Stolojan.
• Posta americana a hotarat sa nu ii mai trimita scrisori lui Mos Craciun
• Stere Farmache a hotarat sa demisioneze din functia de director general al BVB
• Guvernul Tariceanu s-a hotarat sa ofere un ajutor de 100 de milioane de euro industriei auto

E greu sa ma pronunt care vesti sunt cele proaste si care sunt cele bune, dar va las pe dumneavoastra sa faceti un clasament. Va atentionez insa ca punctul dumneavoastra de vedere va depinde de locul din care priviti.

De exemplu, scaderea bursei e o veste proasta daca ati cumparat actiuni la bursa de curand. Dar poate fi o veste buna daca aveti pozitii “short” aproape oriunde pe piata. Alt exemplu: daca lucrati in industria auto, vestea ajutorului de 100 de milioane euro din partea guvernului Tariceanu va fi una extraordinara. Daca sunteti profesor la liceul economic nr. 1 din Bucuresti, probabil ca aceeasi veste inseamna ca nu veti mai vedea nici un fel de marire salariala in viitorul apropiat.

Vestile cu care suntem bombardati in fiecare zi dau nastere la o stare de spirit. Starea de spirit da nastere la reactii din partea fiecaruia dintre noi. Si nu intamplator, daca starea de spirit e destul de proasta, nici reactiile noastre nu vor fi dintre cele mai bune. Ce e de facut? E imposibil sa oprim potopul de stiri, dar putem sa il evitam.

Sta in puterea noastra sa hotaram ca lipsa de vesti e in sinea ei o veste buna. Macar pentru o zi. Iar luni, cand veti reveni la birou curiosi sa aflati ce s-a mai intamplat, promit sa va astept cu o stire cu adevarat buna. Primiti-o ca o contributie din partea mea la o stare de spirit mai buna. Weekend placut!

Tony A. Romani este bancher de investitii la compania americana Freeman & Co si va comenta in fiecare zi cele mai fierbinti stiri financiare din inima Wall Street-ului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Jurnal de criză de pe Wall Street »



Setari Cookie-uri