Compania internationala de avocatura de business CMS Cameron McKenna a acordat consultanta asiguratorului american MetLife Inc. in achizitia Aviva Life Cehia, Aviva Life Ungaria, Aviva Life si Aviva Pensii Romania.
Tranzactia dintre Metlife inc si Aviva plc. a fost anuntata public la finele lunii ianuarie anul curent si va intra sub incidenta obtinerii aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare din fiecare jurisdictie, urmand sa fie definitivata in cursul acestui an.

wall-street.ro scria inca din martie 2011 despre evaluarea optiunilor pentru diviziile Aviva din Romania, Cehia si Ungaria.

Echipa de tranzactie CMS a fost condusa de Chris Southorn, Partener in cadrul CMS London Financial Institutions Group, sustinut de echipele din Cehia, Ungaria si Romania conduse de Helen Rodwell, CEE Head of Corporate Practice. Intreaga echipa a reunit avocati din patru birouri CMS, printre care Narinder Jugpal (Corporate M&A) si Harpreet Chatha (Fiscalitate) din Londra, Patrik Przyhoda din Praga, Gabriella Ormai din Budapesta si Loredana Ralea din Bucuresti.

“MetLife este un client foarte important al firmei si suntem incantati ca am avut ocazia sa le oferim consultanta pentru aceasta tranzactie, sustinand astfel cresterea constanta a MetLife in Europa”, a declarat Chris Southorn, Partener in cadrul CMS London Financial Institutions Group.

Operatiunile vandute de Aviva catre Metlife, care opereaza deja pe piata din locala prin intermediul Alico Asigurari, sunt cele din Cehia, Ungaria si Romania. Astfel, in 2012 ar putea fi anuntata o a treia fuziune pe piata de asigurari din Romania din ultima perioada, intre Alico si Aviva, dupa Generali cu Ardaf si BCR Asigurari cu Omniasig.

Tranzactia va fi avizata de catre autoritatile competente din fiecare tara si va fi finalizata in cursul anului 2012, iar valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri