Avocatul Madalin Niculeasa, care a parasit recent societatea Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a intrat in antreprenoriat prin lansarea unui butic de avocatura specializat in taxe si aspecte de regulatory, sub numele Niculeasa Tax & regulatory.
Initiativa apartine unui grup de avocati condus de Madalin Niculeasa, care a ales sa isi concretizeze spiritul antreprenorial, dupa mai bine de 10 ani de experienta in societati de avocatura mari. Investitia planificata pentru urmatorii doi ani se ridica la aproximativ 300.000 de euro.
Serviciile oferite vor fi din segmentul consultantei juridice in legatura cu aspecte ce tin de taxe si fiscalitate si probleme de regulatory, incluzand si reprezentarea in cadrul litigiilor.

“Ne dorim sa fim in primul rand avocati si apoi oameni de afaceri, ceea ce este posibil intr-un cadru specializat si intr-o structura flexibila. Este o tendinta naturala ce raspunde clientilor care doresc o personalizare a relatiei cu reprezentantul si consultantul juridic, mai degraba decat o institutionalizare a acesteia”, spune Madalin Niculeasa, care va fi coordonatorul echipei.

Planurile companiei includ cresterea moderata a echipei pana la un maximum de 10 avocati, toti specializati pe taxe, aspecte de regulatory si litigii si compatibili cu viziunea personalizarii raportului profesional.

“Termenul de butic de avocatura nu indica o firma de mici dimensiuni ci, in primul rand, specializarea pe un anumit domeniu alaturata unei filozofii de abordare centrate pe interesul clientului”, adauga Niculeasa.

Tendinta de formare a acestor practici specializate este in crestere atat in Asia cat si in America, in timp ce in Australia peste 40% din companiile care utilizeaza servicii integrate de avocatura au in plan sa apeleze la buticuri, in viitor.

Unul din studiile realizate de BTI Consulting Group pentru piata americana arata ca in timp ce resursele pentru servicii juridice au ramas relativ stabile in ultimii ani, clientii resimt o scadere a nivelului de satisfactie. Asteptarile cele mai clare si bine cotate sunt legate de intelegerea mediului in care clientul isi desfasoara activitatea, tipul de industrie, specificitatile si concentrarea pe interesul clientului.



Buticul Niculeasa estimeaza atingerea break even in 6 luni sau maxim pana la sfarsitul acestui an. In ceea ce priveste piata de avocatura din Romania, se estimeaza ca principalii jucatori din domeniu inregistreaza un rulaj anual de aproximativ 150-200 milioane euro, in timp ce pentru buticurile de avocatura nu exista deocamdata astfel de estimari.

Madalin Niculeasa este avocat avand peste 10 de ani de experienta in domeniu: 5 ani in cadrul casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) si 5 ani la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). La cea de-a doua casa de avocatura a fost implicat in managementul societatii, a coordonat Biroul de la Craiova, avand pozitia de partener.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri