Cine plange chiar in acest moment, in drum spre banca, mainile sus! Ia te uita ce padure crepusculara de falange demoralizate. Lasati-le jos, in buzunare de exemplu, veti gasi locul de un calm desavarsit, avand in vedere vaporizarea banilor din ultimii ani.
Sa ne aruncam pentru o scurta baie, stilul fluturele ametit, in gigantul pahar cu lichid inflamabil, suc de mere si gheata pisata, cliseul predictibil ,,trezeste-te si plangi” in dimineata cu deficit Zimbabwean de buna dispozitie. E inutil sa tragem la sorti cine a sorbit toata noaptea din paiul pagubas, pentru ca durerea de cap ne-a plesnit pe toti. Pana in momentul de fata, analistii analizeaza, comentatorii comenteaza, iar teoreticienii…exact. Totusi, le-a scapat din vedere evidentul si nu e de mirare, date fiind uitaturile matinale cvadruplu spiralate. Deci, petrecerile, doamnelor si domnilor mahmuriti. Petrecerile - inocentele intruniri festiviste care au metamorfozat GM-ii, CEO-ii, CFO-ii, CCO-ii plus alte acronime misterioase, in elefanti însetati care bajbaie dis- de-dimineața dupa cisterne de suc de struguri, butoaie de zeama de varza sau fantani de apa amaruie.

Efectele au inceput sa se manifeste din ce in ce mai psihedelic: cursul valutar a inceput sa fie calculat dupa sesiuni intense de Ala Bala Portocala, bancherii au descoperit farmecul dansatoarelor din buric, investitorii s-au convertit in hipioti, iar guvernele au inceput sa initieze legislatii fiscale inspirate din comic book-uri contrafacute in anii ‘60. Nu va imaginati ca urmarile au maturat podeaua doar cu universul financiar. Nu, dimpotriva, si lumea de cealalta parte a tejghelei a inceput sa dezvolte apucaturi de after-party la fel de tulburi: unii au avut impresia ca se pregătesc de casting la MTV Cribs si au inceput sa faca credite pentru palate babiloniene, mamele si tatii au inceput o lichidare isterica a economiilor dupa mintea copiilor, iar adolescentii sa arda bani prin mall-uri de parca organizau focuri de tabara la Polul Nord.

Nimeni nu si-a imaginat ca aceste petreceri inocente vor ruina diminetile in aaa hal, incat Boogie-Woogie va deveni laitmotivul pietelor financiare din intreaga lume. Cei din anii ‘30 ne-au avertizat: ,,Nu subestima si consecintele unei dureri de cap”. Din fericire, avem remediul: ,,acul de spart bulele financiare”, ,,dopul pentru robinetul de scurs bani”, ,,antipanicatorul bancar”. Mai simplu spus: cele doua comprimate efervescente. Ele ne pot aduce pe calea cea dreaptă. Inapoi de pe cele 7 carari, fara urmările matinale lasate de petreceri precum greata arteziana, setea halucinogena sau tobosari care dau auditie in cap. Doamnelor si domnilor, de o parte şi cealalta a tejghelei, sa ne efervescentizam paharele cu cate doua comprimate dupa orice petrecere de pomina. Si sa ne revenim odata din această Depresie, atat de bine, incat sa ne pudram obrajii cu fisicuri de bani hiper valorizati, gata de vizite la stomatologi nomazi pentru implanturi de molari si incisivi din aur masiv.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri