Uite ce de bule colorate: roz - speculative, purpuriu - financiare, galben - valutare si violet - imobiliare. Pare ca intreaga lume economica s-a adunat pentru o paranghelie planetara.
Marea balonare a inceput prin 2006, perioada in care buzunarele faceau karaoke, conturile bancare - Cha-Cha-Cha, iar imobiliarele - breakdance. Ani in care problemele lumii erau reduse la fineturi de genul ,,Oare cum velocitatea ultrasonica stimuleaza branza cedar?”. Totul bine si frumos, pana ce alarma de dimineata a sunat desteptarea. Ring-ring si totul s-a dus la naiba. Atat de naiba, incat lumea s-a transformat intr-un after-party de Infern cu vedenii sasii. Aruncati cu pietre cat doriti in tapul Ispasitor, insa adevarul e ca vina se bronzeaza bine-mersi pe umerii altor caprioare. Sa nu ne scoatem ochii cu acuzatii de genul ,,ba tatal tatalui tau” sau ,,mama mamei tale”. Cum suntem cu totii olimpici la aruncarea culpei, sa inceapa jocurile!

Arcuiti-va supararile si tintuiti vina pentru Cea mai Groaznica Criza Financiara din Istorie asupra Serilor. Da, ati auzit bine... Serile: de luni, de marti, de miercuri si de joi. Serile, catalizatorul congregatiilor post-birou. Ambianta perfecta ,,sa iesim la o bere, bem 15 plus 4 shaorme la 5 dimineata”. Climatul perfect ,,sa mergem doar juma’ de ora in pub, ne trezim in taxi direct in drum spre birou”. Momentul perfect pentru bizarerii gen ,, stii ca stiu ca stii ce facem in seara asta”. Serile, autorii dezastrelor matinale si a zilelor de cosmar. Chiar credeati ca toate potpuriurile de licori triplu distilate si fast-food-uri pantagruelice nu vor lasa nicio amprenta pe dimineata urmatoare, planetar vorbind? Imaginati-va greata universala fata in fata cu analizele Power Point, durerea de cap mondiala incercand sa desluseasca indici GDP si GNP sau oboseala contagioasa salutand constructiile, agricultura si munca, in general. Sa recunoastem, mahmureala ne-a cam facut praf economia. Ameteala care ne-a convertit in economico-tantalai, jongleri de fonduri de pensii, halterofili de credite bancare, prestidigitatori imobiliari si muncitori invizibili. Amuzant, ca o scena din noul cinema hiper-realist Est-European. Insa, nu va pierdeti si zambetele, pentru ca avem remediul. Se numeste ,,Buna Dimineata”, ,,Buna” adica fara greturi implozive, sete stupefianta sau giboni isterizati, care danseaza Salsa si Merengue in capetele noastre. Sa ne efervescentizam cu doua comprimate pentru dimineti bune si clare. Sa combatem odata aceasta Recesiune cu minti ultra-lucide. Sa generam cea mai mare revenire de la inventia bumerangurilor roz incoa’. Inapoi la LCD-uri perlate, de marimi Gulliverniene, la haine Haute Couture cu preturi cretinoide si vacante all-inclusive in Triunghiul Bermudelor. Sa organizam cea mai mare revenire economica din istorie pe care sa o sarbatorim, fredonand intr-un cor planetar una din piesele lui 50 Cent cu imprevizibila tema ,,bani, bani si iar bani”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri