Dupa patru ani de realizari modeste pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), vanzarea ofertei publice secundare de la Transelectrica reprezinta primul succes cu adevarat notabil inregistrat recent in piata romaneasca de capital. Ce avocati au lucrat in cadrul acestei oferte?
Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistenta juridica sindicatului de intermediere format din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest SSIF S.A. si Swiss Capital pe durata pregatirii si derularii ofertei ce a durat peste sase luni, incepand cu elaborarea raportului de due diligence juridic, redactarea documentelor necesare pregatirii ofertei publice, incluzand redactarea Prospectului de Oferta, precum si cu privire la diferitele probleme juridice complexe identificate pe parcursul derularii ofertei.

In acest proiect, Gabriela Cacerea (foto), partener NNKDP, a coordonat o echipa formata din 20 de avocati si consultanti.

De asemenea, casa de avocatura Musat & Asociatii a asigurat asistenta juridica Oficiului Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) inca de la initierea proiectului in martie 2011. Mandatul a inclus selectia consortiului de intermediere, supervizarea tuturor activitatilor, incluzand negocierea contractului de intermediere, realizarea prospectului si asistenta pe tot parcursul procesului de vanzare. Structurarea ofertei intr-o maniera care sa permita incadrarea in termenele stranse agreate cu Fondul Monetar International, derularea discutiilor cu autoritatile de reglementare, armonizarea procesului de culegere a informatiilor relevante conform reglementarilor europene au reprezentat o parte dintre aspectele juridice cheie, care au necesitat o atentie deosebita pe tot parcursul derularii acestui proces.

Echipa care a contribuit la succesul acestui proiect a fost formata din sase avocati experimentati in tranzactii pe piata de capital si a fost coordonata de Miruna Suciu, Partner Musat & Asociatii.

In prezent, Musat & Asociatii asigura consultanta juridica in alte doua proiecte pe piata de capital: vanzarea pachetului de 15% din actiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti si lansarea ofertei publice initiale pentru vanzarea a 20% din Tarom.

Citeste mai multe informatii in articolul Primul succes adevarat pe Bursa: Investitorii s-au ingramadit la Transelectrica



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri