Factura pro forma reprezinta o copie a facturii fiscale, transmisa in avans. Desi este utilizata des in tranzactiile comerciale, pro forma nu genereaza obligatii de plata pentru cumparator si nici nu reprezinta un document justificativ de inregistrare in contabilitate, scrie Avocatnet.ro. Va spunem astazi in ce situatii concrete poate fi utilizat acest document, mai ales ca nu este reglementat de legislatia fiscala sau contabila.
O factura pro forma contine aceleasi elemente ca o factura fiscala: denumirea, datele de indentificare si de plata ale vanzatorului si alte cumparatorului, data, denumirea bunurilor si serviciilor livrate/ prestate, data scadenta, cantitatea, valoarea.

Ce contine documentul si ce trebuie sa retineti ca un potential cumparator? Afla raspunsul in articolul Cand se poate emite o factura pro forma
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri