Societatea Expert Insolventa SPRL a anuntat deschiderea procedurii de insolventa impotriva firmei care detine Deva Mall, cu scopul de a-I restructura datoriile. Pe data de 20 aprilie, Tribunalul Hunedoara a dispus, in cazul societatii Dor Pluricomprest, inlocuirea administratorului judiciar provizoriu cu Expert Insolventa SPRL, la solicitarea creditorilor.
Pana in prezent, trei malluri din Romania au intrat in faliment: Tiago Mall Oradea, City Mall din Bucuresti siArmonia Braila. Primele doua au fost vandute deja prin licitatii, cu 30,5milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro.

Dor Pluricomprest, proprietatea familiei Suciu din Deva, a fost infiintata in 1994 si este in insolventa din noiembrie 2011. Firma are datorii de peste 10 milioane de euro, in special catre banci.Principalele afaceri ale familiei Suciu sunt Deva Mall si producatorul de mobile Simal Exim. Societatea a intrat in insolventa pe fondul crizei economice, din cauza scaderii vanzarilor si a presiunii bancilor creditoare. Echipa Expert Insolventa urmeaza sa analizeze impreuna cu reprezentantii debitoarei perspectivele unui eventual plan de reorganizare ne-a declarat Emil Gros managing partner al Expert Insolventa SPRL.

Deva Mall functioneaza in central Devei, oras aflat pe Coridorul IV de transport paneuropean, care va cuprinde viitoarea autostrada Sibiu-Arad. Cladirea este situate chiar la “Km 0”, langa piata agro-alimentara a orasului, in locul fostului Complex Comercial Central. Mall-ul a fost inaugurat in 2008, iar principalii client sunt Gatta, Orsay Profi, Jolidon, Adidas, Mondex Benvenutti, Little Big, Samsonite, BancaTransilvaniasi BCR. Principalii concurenti sunt hipermarketul Real si Ulpia Shopping Center.

Expert Insolventa SPRL desfasoara activitati specific calitatii de administrator/lichidator judiciar, administrator special, mandatar ad-hoc sau conciliator in conditiile legii, fiind inscrisa in Tabloul Uniunii nationale a practicienilor in insolventa din Romania. Societatea are sediul in Hunedoara si o filiala in Bucuresti, fiind agreata de ANAF pentru intreg teritoriul national.

Expert Insolventa detine o experienta vasta in domeniul insolventei, dobandita prin gestionarea procedurilor de reorganizare judiciara, faliment si lichidare voluntara la un numar de peste 400 de societati comerciale. Principalele companii din portofoliu sunt Ardeleana SA Alba Iulia, Ampelum SA Zlatna, Montana SA Campeni, Stratusmob SA Blaj, UlpiaTraiana SRL, Alba Iulia, Lacto Sibiana SA, Capris SA Sebes, Downtown International SRL Bucuresti.

Contact:

office@expertinsolventa.ro
www.expertinsolventa.ro




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri