Compania Galaxy Tobacco, controlata de InterAgro SA, firma omului de afaceri Ioan Nicolae, a castigat procesul cu ANAF, prin care statul pretindea datorii de 1 mld. lei, a anuntat Bostina si Asociatii, casa de avocatura care a reprezentat societatea comerciala.
Bostina si Asociatii a obtinut in intanta recunoasterea drepturilor Galaxy Tobacco ce rezulta din contractul de privatizare a S.N. Tutunul Romanesc

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a reusit in instanta recunoasterea drepturilor Societatii Comerciale Galaxy Tobacco (fosta S.N. Tutunul Romanesc S.A.) izvorate din contractul de privatizare incheiat in anul 2004.

Aceasta, dupa ce A.N.A.F., in cursul anului 2009, in loc sa opereze facilitatile fiscale ce i-au fost acordate prin lege, a repus in sarcina societatii o datorie foarte mare, de aproximativ 500.000.000 lei, reprezentand diferite impozite si taxe precum si majorari de intarziere, suma care, la scurt timp, s-a dublat prin actualizarea majorarilor de intarziere.

Prin decizia pronuntata la data de 4 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie a transat in mod irevocabil litigiul dintre Galaxy Tobacco si A.N.A.F., respingand recursul acesteia din urma. Decizia obliga ANAF sa puna in aplicare facilitatile ce au fost acordate S.C Galaxy Tobacco si sa stopeze toate demersurile pentru incasarea acestor sume.

"Aceasta a fost un litigiu foarte complex, cu o miza de sute de milioane de euro, si de a carui solutie depind o serie de alte litigii aflate pe rolul instantelor", spune avocatul coordonator Doru Catalin Bostina

Aceste litigii sunt gestionate de o echipa de avocati multi-disciplinara, specializata in drept administrativ si fiscal din cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este lider pe piata de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in anul 2011 de 33,47 de milioane de euro si peste 130 de avocati si consultanti. Cu birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri