Exista posibilitatea introducerii a doua cote progresive de Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut, luni, ca USL va mentine cota unica de impozitare de 16%, el precizand ca exista posibilitatea, fara a fi o certitudine, a introducerii a doua cote regresive, de 12% si de 8%, pe impozitul pe venit, pentru cei cu venituri mici.
"Am vazut o serie de stiri, as spune de diversiune, ca Guvernul ar pregati renuntarea la cota unica. Atata vreme cat PNL face parte din coalitia de guvernare si e membru al echipei de guvernare, aceasta cota unica nu se va modifica", a subliniat Tariceanu, relateaza Mediafax.

El a precizat ca nu exista niciun risc sa se modifice cota unica de 16%.

Potrivit lui Tariceanu, programul economic al USL pe acest domeniu a fost anuntat de mai mult timp, iar PSD si PNL au exprimat pozitii clare fata de faptul ca se va mentine cota unica atat pe impozitul pe profit, cat si pe impozitul pe venit.

"Exista posibilitatea, fara a fi certitudine, sa se introduca doua cote regresive, de 12% si 8%, pe impozitul pe venit pentru cei care au venituri reduse. Vom vedea in practica daca bugetul isi poate permite aceasta masura, care are menirea sa-i ajute pe cei cu veituri mici si de a stimula consumul", a spus Tariceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri