Daca o firma inregistreaza datorii la bugetul de stat din cauza creantelor nerecuperate de la partenerii de afaceri, aceasta are posibilitatea sa se adreseze Fiscului pentru recuperearea sumelor, astfel incat din acesti bani sa se poata achita obligatiile fiscale restante.
Masura tertului poprit, introdusa de ANAF in 2009, te poate ajuta sa-ti recuperezi banii blocati in piata, insa, la polul opus, iti poate distruge definitiv relatiile cu partenerii de afaceri, conform Avocatnet.

Daca o firma inregistreaza datorii la stat din cauza faptului ca alte firme nu au efectuat platile necesare, aceasta poate merge la Fisc cu lista tuturor datornicilor. Inspectorii vor merge in inspectie fiscala si, aplicand metoda tertului poprit, pot stinge datoria firmei la bugetul de stat din sumele pe care le recupereaza de la societatile comerciale care nu au efectuat platile in timp util.

Daca firma alege sa se prezinte cu lista celor de la care are de recuperat datorii, acestea trebuie sa fie sustinute de un titlu executoriu, document ce confera Fiscului puterea de a pune atrage la bugetul statului suma in cauza.

Citeste mai mult pe Avocatnet.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri