Avocatii departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii au contribuit in ultimele cinci luni la finalizarea unor proiecte de finantare noi in valoare de 115 milioane de euro si au asistat in mai multe proiecte vizand restructurarea unor facilitati de finantare existente, cu precadere in domeniul imobiliar.
„Este poate prematur sa vorbim despre o revenire a acestui domeniu la nivelul intregii piete, dar in ceea ce ne priveste semnalele sunt incurajatoare. Am fost activi in zona de restructurare sau valorificare a portofoliilor de credite neperformante. De asemenea, am oferit asistenta juridica in cadrul unor proiecte de finantare noi, in conditiile in care piata „new money” ramane in continuare expusa turbulentelor externe. Se vede insa ca principalii jucatori din sistemul bancar sunt activi si dispusi sa sustina proiecte solide, creditul fiind un instrument important de dezvoltare a afacerii”, a declarat Mihai Dudoiu, Partener al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul proiectelor firmei in sectorul financiar-bancar.

Echipa de drept financiar-bancar a Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) in legatura cu un imprumut in valoare de 30 milioane de euro pentru finantarea cresterii capacitatii de export a unei fabrici din Brasov detinuta de compania Olympus Diary din Grecia.

De asemenea, avocatii au contribuit la obtinerea de catre Carrefour Property si NEPI a unei finantari de 26 milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor de constructie a centrului comercial Ploiesti Shopping City.

Finantarea atrasa de la BRD Groupe Societe Generale reprezinta 40% din investitia totala in proiectul dezvoltat impreuna cu NEPI.
Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat un credit de 17 milioane de euro companiei Espe Energia SRL pentru constructia unei microhidrocentrale, asistenta BCR in acest proiect fiind asigurata de Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa de avocati a asistat si clubul de banci BRD Groupe Societe Generale - La Caixa - ING Bank intr-o finantare de 42 milioane de euro pentru retehnologizarea a doua statii de transformare ale Transelectrica.

„Sigur ca exista riscul perpetuarii unor tensiuni care pot inhiba perspectivele de functionare normala a pietelor financiare. Din acest punct de vedere, pentru noi este important in primul rand sa mentinem dezvoltarea practicii pe aceleasi coordonate - ma refer aici nu doar la proiecte de finantare noi, ci si la restructurarea proiectelor de finantare existente, precum si la asistenta acordata institutiilor financiare pentru asigurarea conformarii cu diversele reglementari cu impact asupra sistemului financiar-bancar, cum ar fi Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila. De asemenea, vrem sa fim din ce in ce mai activi pe piata creantelor bancare, si nu este exclus ca, pe langa o serie de finantari importante, sa acordam asistenta in legatura cu vanzarea unor portofolii de credite neperformante”, a precizat Mihai Dudoiu.

Avocatul a adaugat ca diversificarea portofoliului de clienti si cresterea volumului de activitate au determinat extinderea echipei de avocati specializati in drept financiar-bancar, anticipand ca nevoia de servicii juridice specializate se va mentine si in perioada urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri