Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a fost achitat marti in dosarul Rompetrol, a declarat, pentru Mediafax, ca se asteapta la aceeasi decizie si in cazul unui recurs al procurorilor, deoarece s-a stiut "intotdeauna nevinovat", iar "banii contribuabililor" puteau fi folositi mai bine de autoritati.
"Eu m-am stiut intotdeauna nevinovat si, de aceea, mi se pare normal ceea ce s-a intamplat astazi (marti - n.r.). S-ar putea sa existe un recurs, dar eu cred ca banii contribuabililor ar putea fi folositi mai bine", a declarat Patriciu, intrebat daca se astepta la un recurs din partea procurorilor.

In acelasi timp, omul de afaceri a precizat ca, si in cazul unui recurs, ar trebui mentinuta decizia de achitare. "Cu siguranta, pentru ca ma stiu absolut nevinovat si eu, si toti ceilalti", a spus Patriciu.

Omul de afaceri nu a dorit sa comenteze motivul pentru care a fost deschis dosarul Rompetrol. "E o poveste urata, care a durat si asa foarte mult, asa incat nu mai are rost sa comentam tocmai acuma", s-a rezumat sa spuna Patriciu.

Avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Budusan, a declarat ca achitarea clientului sau in dosarul Rompetrol, decisa marti de Tribunalul Bucuresti (TB), este o solutie care putea fi anticipata, fiind prefigurata de hotarari anterioare in acest caz.

In opinia avocatului, mai multe decizii ale instantelor romanesti date in dosarul Rompetrol sau in legatura cu acesta au prefigurat achitarea clientului sau. Budusan a enumerat, astfel, respingerea propunerii de arestare preventiva, ridicarea unor sechestre si cenzurarea unor interceptari ale SRI.


Cititi mai mult despre Dosarul Rompetrol si achitarea lui Dinu Patriciu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri