Florin Vasilica, specialist in corporate finance, se alatura Ernst & Young Romania pentru a conduce echipa de asistenta in tranzactii din Romania, iar mandatul acestuia include extinderea portofoliului de clienti in domeniul consultantei financiare si largirea gamei de servicii disponibile clientilor companiei, a anuntat compania de consultanta.
Florin Vasilica are peste 15 ani de experienta in corporate finance si investment banking si un palmares solid de tranzactii de succes alaturi de cele doua mari banci de investitii, Merrill Lynch si J.P. Morgan, unde a detinut pozitii importante de conducere la nivel regional si international.

El detine experienta intr-o gama variata de industrii, intre care serviciile financiare, petrol si gaze, energie, telecomunicatii, IT, si sectorul public.

Inainte de a se alatura companiei Ernst & Young, Vasilica a coordonat atragerea unor finantari internationale de peste trei miliarde dolari pentru diversi clienti din Romania, Turcia, SUA, Africa de Sud si Rusia, prin intermediul a diferite instrumente de creditare.

"Criza actuala a oferit si continua sa ofere numeroase oportunitati pentru companiile administrate bine, fie ca este vorba de companii internationale care investesc in Romania sau de antreprenori locali care doresc sa-si consolideze pozitia pe piata romaneasca si sa se extinda in regiune. Ernst & Young are un fundament solid in oferirea serviciilor de Asistenta in tranzactii. Urmarim, prin intermediul experientei noastre internationale si trans-frontaliere, sa crestem in aceasta piata aflata in expansiune, construind pe baza punctelor noastre tari, inclusiv prin sprijinirea companiilor aflate in dezvoltare", spune Florin Vasilica (foto).

El a administrat, de asemenea, proiecte complexe de investment banking in Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia si in alte tari din regiune, axandu-se in special pe servicii de asistenta in afaceri, investitii de capital si structurarea finantarii.

Vasilica a lucrat recent cu companii locale de top in ceea ce priveste restructurarea bilanturilor, prin vanzare de active si atragerea creditarii si a capitalului, pozitionandu-le astfel pentru crestere.

“Observam o crestere a nevoilor de asistenta in tranzactii in randurile clientilor nostri, dar si a gradului de sofisticare a acestor servicii, in special in zona finantarii companiilor. In acest context, Florin va contribui la extinderea serviciilor noastre locale in domenii precum corporate finance si consultanta in atragerea de capital bancar. Aceasta extindere ne va ajuta sa raspundem cererii in crestere din partea clientilor nostri care se confrunta cu provocari in securizarea finantarii pentru operatiuni si planuri de dezvoltare organizationala”, explica Bogdan Ion, Country Managing Partner, Ernst & Young Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri