Avocatii lui Dan Diaconescu au cerut OPSPI date suplimentare privind Oltchim, precum informatii de ordin fiscal si stagiul litigiilor in care este implicat combinatul chimic, discutiile privind contractul de privatizare a Oltchim fiind suspendate pentru o ora si jumatate, scrie Mediafax.
"Am cerut OPSPI o pauza de o ora si jumatate, timp in care ei trebuie sa ne dea date fiscale si stagiul litigiilor Oltchim. Avem nevoie si de informatii de la organele de control", a declarat avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Intrebat daca Diaconescu a prezentat OPSPI un plan de afaceri privind Oltchim, avocatul Fenechiu a adaugat ca nu poate oferi o astfel de informatie.

Diaconescu a spus luni, intrebat daca are un plan de afaceri, ca este "evident" acest lucru.

Contractul dintre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu afirmand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

Ponta a afirmat ca esecul privatizarii Oltchim nu este vina Guvernului, care s-a obligat sa incerce sa privatizeze compania in septembrie, in baza prevederilor contractuale cu FMI semnate de fostul Executiv.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat luni ca acuzele lui Dan Diaconescu privind contractul de privatizare a Oltchim este "un tertip" pentru a prelungi semnarea contractului, precizand ca esuarea privatizarii va putea fi constatata dupa cele 10 zile prevazute pentru semnarea contractului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri