Florentin Tuca, unul dintre fondatorii Tuca Zbarcea & Asociatii, este primul avocat roman care primeste distinctia de cel mai bun "managing partner" al anului in Europa in cadrul galei "The Lawyer European Awards 2012". Avocatul a povestit in cadrul unei discutii cu wall-street.ro despre ce inseamna acest premiu si cat de mult conteaza echipa pentru o astfel de performanta.
Florentin Tuca recunoaste ca nu a fost anuntat inaintea galei ca va primi premiul, dar pe masura ce eveninentul inainta si-a dat seama ca sunt sanse sa fie marele castigator.

“Cum nu am castigat nimic la echipe, mai ramanea individual compus si, tinand cont ca eram la a treia nominalizare, m-am gandit ca am sanse”, a povestit avocatul, intr-o discutie cu Wall-Street.

Intrebat despre motivatia organizatorilor care i-au decernat premiul, Tuca raspunde in gluma ca “au explicat ca sunt simpatic si ca joc bine tenis”. “Normal ca am fost bucuros, as fi ipocrit sa spun ca nu am fost”, completeaza fondatorul casei de avocatura.

Dupa decernare, primul avocat pe care l-a sunat a fost Sorin Vladescu, partener in cadrul firmei Tuca Zbarcea & Asociatii. De asemenea, avocati de la firmele concurente l-au contactat dupa vestea primirii premiului. “Unii m-au sunat, altii nu, unii m-au sunat putin”.

Despre semnificatia distinctiei, Florentin Tuca precizeaza ca “acest premiu acordat individual este mai mult colectiv decat orice premiu de echipa”.

Florentin Tuca marturiseste ca a fost sunat si de catre clienti pentru a-l felicita. “Primul client care m-a sunat a fost Willbrook, mai ales ca noi castigaseram pentru ei un proces important in ziua respectiva. Este fain sa primesti mesaje din partea unui client. Intotdeauna te suna colegii pentru felicitari, dar cand te apeleaza un client, iti dai seama ca acolo este victoria”, apreciaza avocatul.

Despre parteneriatul la dublu cu Gabriel Zbarcea


Referindu-se la componenta colectiva a premiului si explicand cui datoreaza distinctia, Florentin Tuca se refera in principal la parteneriatul de dublu in viata profesionala si personala cu prietenul si co-fondatorul casei de avocatura, Gabriel Zbarcea.

“De asemenea, trebuie sa mentionez sustinerea si solidaritatea lui Stefan Damian (partener in cadrul firmei) si a celorlalti colegi si parteneri ai firmei. Sincer, acest premiu nu este pentru calitatile mele individuale probate intr-un mediu septic unde eu joc singur si dau la perete. Fara niciun fel de falsa modestie, premiul sta practic pe o echipa”, a subliniat Tuca.

Florentin Tuca a fost desemnat marele castigator de catre un juriu format din 15 executivi de top din cadrul unor companii precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum si reprezentanti ai unor firme de avocatura renumite. In acest an au concurat 88 de firme de avocatura independente.

Florentin Tuca are o experienta de 19 ani in avocatura si este specializat in litigii si arbitraje internationale, drept societar, concesiuni si parteneriat public privat, precum si in fuziuni si achizitii/privatizari.

Tuca a coordonat echipa de avocati care a reprezentat cu succes Romania in trei dosare de arbitraj in fata Centrului International de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de la Washington, valoarea despagubirilor pretinse de reclamanti depasind 700 milioane de dolari.

In dosarul Noble Ventures vs. Romania, el a facut parte din echipa de aparatori ai Romaniei, iar in dosarul EDF Services Ltd. vs. Romania a coordonat echipa de avocati din cadrul firmei Tuca Zbarcea & Asociatii.

Totodata, Florentin Tuca a coordonat echipa de avocati selectata de Ministerul de Justitie in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala privind "Pregatirea punerii in aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedura Civila si Codului de Procedura Penala".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri