Alpha Bank a obtinut in prima instanta anularea unei proceduri de executare silita initiate in temeiul unor scrisori de garantie bancara emise inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Avocatii Alpha Bank au pus in discutie caracterul de titlu executoriu al acestora.
Judecatoria Sectorului 3 a admis vineri, 23 noiembrie, contestatia la executare formulata de catre Alpha Bank impotriva unei executari silite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, intemeiata pe pretinsul caracter executoriu al unor scrisori de garantie bancara emise inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Instanta a dispus totodata anularea intregii proceduri de executare intreprinse impotriva Alpha Bank, precum si intoarcerea executarii silite.

O echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii, formata din avocatii pledanti Ioana Hrisafi si Dan Cristea, a asigurat reprezentarea Alpha Bank in redactarea si sustinerea contestatiei in fata instantei bucurestene.

De asemenea, in dosar a mai fost implicat si Radu Somlea, avocat asociat in cadrul firmei de avocatura clujene Nistorescu, Somlea & Asociatii.

„Speta se va putea dovedi un precedent pretios pentru disputele legate de figura juridica a scrisorii de garantie bancara, in special in ipoteza in care acesteia ii este aplicabila legislatia anterioara intrarii in vigoare a Noului Cod Civil. Concret, in acest litigiu teza centrala dedusa judecatii a constat in absenta caracterului executoriu al scrisorilor de garantie bancara emise inaintea datei de adoptare a Noului Cod Civil”, a declarat Ioana Hrisafi (foto), avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 este atacabila cu recurs in fata Tribunalului Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri