Compania suedeza Usitall, care intentiona sa investeasca pana la 600 milioane euro in Romania in constructia unor centrale de productie a energiei termice din deseuri, a renuntat la aceste planuri, invocand dezinteresul autoritatilor locale.
"Motivul pentru care am decis sa stopam discutiile cu autoritatile locale din Romania este lipsa lor de interes. A fost dificil pana sa si discutam cu ei. Nu inteleg de ce nu au vrut", a declarat directorul general al Usitall, Mattias Philipsson, potrivit Mediafax.

Compania, specializata in constructia si operarea de centrale de productiei a energiei electrice si termice pe baza de deseuri, incearca din 2008 sa se asocieze cu primarii din Romania pentru constructia unor incineratoare de deseuri, unitati care produc energie termica.

Reprezentantii Usitall au avut, in ultimii doi ani, discutii cu autoritatile locale din Bucuresti, Timisioara, Galati, Tulcea si Ploiesti. Compania suedeza intentiona sa investeasca in doua sau trei centrale, ale caror costuri sunt cuprinse intre 100 si 200 milioane euro pe unitate.
Philipsson a adaugat ca pentru cel putin un an compania nu va mai incerca sa aiba negocieri cu primariile din Romania.

"Nu cred ca vom mai cheltui bani pentru o vreme, cel putin pentru anul viitor, dar pastram o usa deschisa", a spus Philipsson.
Compania Usitall este controlata de munnicipalitatea din orasul suedez Linkoping.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri