Casa de avocatura Musat & Asociatii a castigat in instanta anularea executarii silite in cazul Telegondolei din Sinaia, ce ramane astfel in proprietatea orasului Sinaia.
„Telegondola din Sinaia ramane in proprietatea orasului, asa cum era si normal, caracterul de bun public fiind unul de netagaduit. Constructia obiectivului turistic a fost realizata integral din bani publici, iar finalizarea dosarului prin intrarea sa in posesia Primariei reprezinta o victorie importanta atat pentru localnici, cat si pentru restul tarii”, a declarat Gheorghe Buta, deputy managing partner, Musat & Asociatii.

Potrivit casei de avocatura, problema de drept pusa in discutie si care in mod normal a stat la baza solutiei instantei de judecata a privit nelegalitatea executarii silite initiate in lipsa unui titlu executoriu impotriva unui bun care a intrat in mod legal in patrimoniul public al orasului Sinaia. Fortarea limitelor contractului de leasing reprezinta o problema de drept tot mai des intalnita in practica judiciara a ultimilor ani, utilizatorii din contractele de leasing fiind practic obligati sa tolereze nerespectarea flagranta a obligatiilor asumate de finantatori pentru a nu se trezi in situatia unei executari silite initiate abuziv de societatea de leasing.

Decizia reprezinta un prim pas normal, dupa o disputa care dureaza de mai bine de un an de zile, venit sa stopeze demersurile judiciare intitate de Dunarea IFN pentru a obtine Telegondola din Sinaia.

Telegondola a devenit subiectul unui litigiu intre Orasul Sinaia si firma de leasing Dunarea IFN SA, finantatorul proiectului, dupa ce autoritatea locala a actionat in justitie firma de leasing din cauza incalcarii obligatiilor contractuale. Ca urmare a acestor demersuri, la 1 octombrie 2011, Dunarea IFN S.A a anuntat rezilierea contractului de leasing si inceperea executarii silite a operatorului Telegondolei - Transport Urban Sinaia.

La acea vreme, Musat & Asociatii a obtinut suspendarea provizorie a executarii silite, hotararea instantei nefiind supusa niciunei cai de atac.
Musat & Asociatii a asistat Primaria Sinaia si in etapa incheierii contractului de leasing cu Dunarea IFN SA, dar si in disputa, finalizata cu succes, privind dreptul de proprietate asupra Cazinoului din Sinaia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri