Avocatii de la societatile NNDKP si Tuca Zbarcea & Asociatii au incheiat procesul de post-privatizare a Automobile Craiova, finalizata cu plata a 170 de milioane de lei catre bugetul de stat.
Pe de o parte, NNDKP a asistat Ford in legatura cu toate aspectele aferente indeplinirii si finalizarii unuia din cele mai complexe procese de privatizare din Romania, acordand asistenta pe probleme de fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, privatizare, dreptul mediului, drept imobiliar si drept fiscal.

De cealalta parte, Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat juridic Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in legatura cu toate aspectele aferente finalizarii procesului de privatizare a societatii Automobile Craiova cu gigantul american Ford.

In timpul post-privatizarii, care a presupus multiple runde de negocieri intre reprezentantii Ford si AVAS, gigantul american a realizat investitiile de peste 700 de milioane de euro la care s-a angajat la semnarea contractului in urma cu cinci ani.

Potrivit NNDKP, asistenta juridica in procesul de post-privatizare a presupus analizarea diverselor strategii pentru identificarea celui mai potrivit si mai creativ mecanism de restructurare, redactarea si revizuirea unei documentatii de sute de pagini pentru indeplinirea multiplelor etape si formalitati de restructurare.

In aceasta perioada Ford a fost consiliat de o echipa extinsa de avocati si consultanti coordonata de Manuela Nestor (Partener Coordonator), din care au facut parte Adina Chilim-Dumitriu (Partener NNDKP), Alina Timofti (Partener NNDKP Consultanta Fiscala), Roxana Ionescu (Asociat Manager NNDKP) si Diana Ispas (Asociat Senior NNDKP).

„Aceasta a fost una dintre tranzactiile de anvergura ce a implicat negocieri extinse cu presedintii care s-au succedat in cadrul autoritatii de privatizare, mii de ore de analiza juridica, revizuirea si redactarea a sute de documente ale tranzactiei, de cele mai multe ori intr-un timp record”, a declarat Manuela Nestor (foto dreapta).

Privatizarea cu succes a Automobile Craiova este considerata una din cele mai importante din Romania de la momentul preluarii Bancii Comerciale Romane de catre Erste Bank in 2005, tranzactie in care NNDKP a fost consilierul statului roman, in calitate de vanzator.
Conform casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, finalizarea contractului de privatizare a Automobile Craiova a presupus o serie de negocieri intre Ford Motor Company SUA, actualul proprietar al producatorului de masini si AVAS, autoritatea de privatizare, negocieri incheiate cu plata a aproximativ 38 milioane de euro catre bugetul de stat.

O echipa de avocati din partea Tuca Zbarcea & Asociatii a acoperit toate aspectele acestui proces, pornind de la chestiuni de drept societar si comercial, dreptul mediului, drept imobiliar, fuziuni si achizitii, privatizare, drept fiscal.

„Privatizarea Automobile Craiova a fost un proces complex si de durata, dar cu siguranta unul de succes, care ar putea servi drept model si pentru alte proiecte similare ale statului. Din 2005 si pana acum, am avut ocazia de a fi implicati in toate etapele, incepand cu transferul pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Motors Ltd. catre Statul roman, lansarea propriu-zisa a procesului de privatizare, negocierile cu Ford si apoi finalizarea acesteia. Credem ca experienta avocatilor nostri in privatizare, fuziuni si achizitii a contribuit cu succes la incheierea unei etape importante in dezvoltarea industriei producatoare de masini din Romania, in care s-au facut eforturi pentru protejarea si armonizarea intereselor Statului roman, dar si ale investitorului de talia Ford”, a declarat Florentin Tuca (foto stanga), Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Asistenta AVAS pe parcursul privatizarii si finalizarii acesteia a fost asigurata de o echipa mixta de avocati si consultanti fiscali ai Tuca Zbarcea & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii Tax din care au facut parte Florentin Tuca, Managing Partner; Razvan Gheorghiu-Testa, Partener; Alin Chitu, Senior Tax Manager; Dragos Apostol, Managing Associate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri