Cum va arata anul 2013 pentru economia romaneasca si, in mod particular, pentru avocatura de business? wall-street.ro a propus cateva intrebari celor mai puternici avocati din Romania. Astazi va oferim opinia lui Ion Dragne, managing partner al casei de avocatura Dragne si Asociatii.
"In 2013 ne asteptam si speram la un an mai linistit din punct de vedere politic, cu un guvern stabil, si speram ca acest guvern sa reuseasca sa puna in practica un program de guvernare care sa incurajeze cresterea economica. Asteptam sa vedem cum vor fi dezvoltate marile teme economice care preocupa intregul mediu de afaceri: continuarea privatizarilor, stimularea investitiilor, accesul la finantari”, spune Ion Dragne, care a fondat casa de avocatura Dragne si Asociatii, dupa ce in 2010 a parasit societatea Musat si Asociatii.

Referindu-se strict la zona avocaturii, el anticipeaza o accelerare a competitiei, o mai multa eficienta si flexibilitate – “pentru ca toti trebuie sa fim mai alerti si sa ne adaptam rapid la schimbari si la noile trenduri”.

In opinia sa, piata avocaturii a evoluat anul acesta mai bine decat s-a asteptat, in conditii de criza economica si de evolutii politice complexe. “Motoarele care au ajutat anul acesta firmele de avocatura sa creasca sunt cele consacrate, si ma refer la litigii, arbitraj si insolventa. In afara de acestea, avem numeroase proiecte in zona de dezvoltare a afacerii: finantari de diverse proiecte, energie de diferite feluri – in special regenerabila etc. Putem spune deci ca anul acesta piata avocaturii a crescut si s-a dezvoltat, cel putin pe cateva segmente.”

Motoarele actuale se vor mentine si anul viitor, in opinia avocatului. Pe langa acestea, se asteapta ca si alte domenii sa cunoasca o crestere, domenii obisnuite, nu “vedete”, in functie de accesul la fonduri europene. De asemenea, el estimeaza ca anumite domenii vor ramane pe un trend ascendent in 2013 – este cazul energiei regenerabile, de exemplu.

Cititi ai alte opinii ale avocatilor de business in sectiunea Legal Business.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri