Paradoxal, singura constanta a legislatiei fiscale din Romania este aceea ca reglementarile sunt in permanenta schimbare. Ultima "bomba cu ceas" anuntata de guvernanti, care se prefigureaza devastatoare pentru contribuabilii mici si mijlocii, este impozitul pe venitul microintreprinderilor, ce devine obligatoriu de la 1 februarie pentru toate firmele care realizeaza venituri mai mici de 65.000 de euro, scrie AvocatNET.ro.
Masura, menita sa reduca evaziunea fiscala, este, din perspectiva consultantilor fiscali, problematica pentru ca intervine in timpul anului fiscal, ceea ce va bulversa planurile de afaceri ale micilor intreprinzatori in 2013. Chiar daca noul sistem de impunere are si beneficii pentru contribuabili, dezavantajele pe care el le presupune sunt considerabil mai mari.

Microintreprinderile beneficiaza de un regim fiscal avantajos, ele datorand la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate. Desi pana acum acest sistem de impunere era optional, din 2013 el devine obligatoriu pentru toate firmele ce au realizat venituri de pana in 65.000 de euro in anul precedent, indiferent de numarul salariatilor angajati. Reglementarea este cuprinsa in OG nr. 8/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013.

Cititi mai multe pe AvocatNET.ro.

Sursa foto: captura AvocatNET.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri