Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de "buticul din colt", a afirmat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
"Impreuna cu ministrul Chitoiu am discutat ca actuala formula a ANAF va suferi modificari - Garda Financiara, Controlul Vamal vor fi reorganizate in ceea ce functioneaza deja in majoritatea tarilor europene, si anume o Directie Antifrauda care sa nu mai stea toata ziua sa controleze pe buticul din colt si firma care isi plateste impozitele, ci sa mearga tintit acolo unde avem probleme de evaziune fiscala: accize, combustibil, legume-fructe si alte produse", a spus Ponta.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti cum comenteaza o declaratie recenta a vicepremierului Liviu Dragnea, conform caruia, daca ANAF nu prezinta rapid un plan pentru combaterea evaziunii, va fi infiintata o structura in subordinea Guvernului.

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat recent ca vor fi restructurate "din temelii" structurile de control pe evaziune si frauda fiscala, fiind dati afara oamenii din aceste institutii si angajati cei "competenti si integri".

"Concomitent vom restructura din temelii structurile de control pe evaziune si frauda fiscala, Garda Financiara, Directia de Supraveghere si Control Vamal, Directia Antifrauda din cadrul ANAF. (...) Toate aceste trei structuri ale ANAF se vor desfiinta si toti oamenii respectivi vor pleca acasa. Vom infiinta o structura noua, cu oameni competenti si integri", a spus Chitoiu.

La sfarsitul anului trecut, in contextul negocierilor pentru formarea noului Guvern, premierul Victor Ponta a declarat ca ANAF nu trece in subordinea sa si ca va ramane la Finante.

Surse din USL au declarat insa ca, in pofida acestei declaratii, Ponta ar fi intentionat sa treaca, prin ordonanta de urgenta, ANAF in subordinea sa, ceea ce l-ar fi lasat pe ministrul de Finante, liberalul Daniel Chitoiu, fara o parte din portofoliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri