Judecatorul Adrian Neacsu, reprezentant al tribunalelor in Consiliul Superior al Magistraturii, afirma ca, prin pozitiile si actiunile conducerii anterioare, forul magistratilor s-a pozitionat, din vara, de partea unor interese pur politice si a jucat alaturi de diferiti actori de pe scena politica.
Judecatorul Adrian Neacsu subliniaza, potrivit Mediafax, ca prin alegerea ca presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a procuroarei Oana Schmidt Haineala atat membri ai Consiliului, cat si cei aproape 5.000 de judecatori din tara stiu ca CSM "a alunecat definitiv pe o panta de actiune partizana" si, din pacate, ceilalti procurori din for sunt incapabili sa se opuna acestei tendinte.

Mai mult, Neacsu declara ca un CSM care va sta tot timpul cu batul prin gardul unor politicieni si al unor partide, provocand si iritand, este un CSM periculos pentru chiar siguranta sistemului judiciar si unul departe de misiunea sa.

Cea mai eleganta modalitate de iesire din impas ar fi desigur o demisie de onoare. Ca reprezentant al judecatorilor in CSM e de bun simt ca trebuie sa pleci atunci cand judecatorii insisi iti retrag sprijinul si te roaga sa-i lasi. Cei doi colegi judecatori au fost sanctionati chiar de adunarile generale care i-au trimis in CSM tocmai pentru comportamentul lor de anul trecut. Acesta este cel mai mare scandal care a zguduit veodata justitia. Judecatorii iarta multe, mai putin partizanatul politic, fie el si doar aparent. Nemultumirea judecatorilor este generala, este fara precedent atat in Romania, cat si in Europa si este exprimata cat se poate de limpede si in modalitatile prevazute de lege pentru formalizarea deciziei. Hotararea judecatorilor trebuie respectata cat mai rapid, iar CSM-ul este obligat sa grabeasca procedurile de dispunere a revocarii.”

“Saptamana viitoare, luni, ar trebui sa existe un vot definitiv. Daca erau probleme vizand legalitatea procedurilor, ele trebuiau lamurite rapid in termenul de 15 zile prevazut expres de lege. Actuala majoritate din CSM, daca este solicitata expres, poate, desigur, bloca procedura de revocare. Votul secret poate ascunde orice abuz, chiar si pe cel impotriva legii. Atrag atentia colegilor mei, in special colegilor procurori si reprezentantilor societatii civile, ca acest lucru ar duce la o escaladare cu efecte incalculabile a conflictului si nicidecum nu l-ar stinge. E ca si cum ai pune benzina pe foc. Nimeni nu are dreptul sa desfida 1.600 de judecatori si peste 100 de instante, alaturi de care stau si asociatiile profesionale ale magistratilor si Sectia pentru judecatori a CSM. Responsabilitatea pentru un conflict fratricid care nu poate decat dauna stabilitatii sistemului judiciar nu poate apartine decat celor care vor provoca o decizie atat de scandaloasa."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri