Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa simplifice cat mai mult sistemul de raportare al contribuabililor, prin apropierea de mediul online, a spus Mihaela Mitroi, seful Comitetului Fiscal din cadrul Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham), intr-o discutie despre procesul de restructurare a Agentiei.
Potrivit concluziilor AmCham, restructurarea ANAF poate duce la o crestere a gradului de colectare a taxelor si impozitelor cu 5-6% din PIB, ca in cazul Bulgariei, de la 31-32% din PIB in prezent, dar indicatorul tot ar ramane sub media din UE.

Restructurarea ANAF este parte a unui proiect derulat cu Banca Mondiala si convenit cu FMI si Comisia Europeana.

"Speram sa se obtina si la noi finantarea de la Banca Mondiala cat mai curand (...). Trebuie sa simplificam cat mai mult sistemul de raportare al contribuabililor, prin introducerea sistemelor electronice de raportare, respectiv apropierea de mediul online", a spus Mitroi, citata de Mediafax.

Activitatea celor 221 de administratii financiare urmeaza sa fie concentrata in 8 directii regionale si 47 de birouri locale.

Totodata, premierul Victor Ponta a anuntat saptamana trecuta ca ANAF va ramane sub Ministerul Finantelor, iar sub autoritatea sa directa se va desfasura doar coordonarea dintre institutiile de control ale Finantelor si alte structuri, precum SRI, SIE, DGIPI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri