Guvernul isi propune in procesul de rescriere a Codului Fiscal pentru a separa de textul legii in sine tot ceea ce tine procedura intr-un cadru complet separat, in contextul in care modificarile cu privire la procedura sunt mult mai dese, a declarat Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul de Finante.
"Cum arata dialogul cu mediul de afaceri in aceasta privinta? Am aratat o dorinta de deschidere pe care mediul de afaceri o asteapta de mult timp, pentru ca suntem toti de aceeasi parte a baricadei. Ne dorim un mediu fiscal usor de aplicat si predicitibil. Daca aceste obiective sunt realizate, va avea atat statul de castigat cat si mediul de afaceri", a precizat Manolescu (foto).

Declaratiile au fost realizate la evenimentul "Fiscal 2013", organizat de wall-street.ro, in parteneriat cu Niculeasa Law Office, Mazars si KPMG.

In ceea ce priveste rescrierea Codului Fiscal, secretarul de stat adauga ca in zona de procedura lucrurile trebuie sa fie mai fluide. "Sper sa mentinem in Codul Fiscal tot ceea ce tine de legislatie. Ne-am propus ca pana in luna iulie sa avem o forma finala in urma discutiilor cu toate partile implicate".

Manolescu a spus insa ca pentru acest lucru sunt importante intalnirile dintre decidenti si consultanti fiscali, in privinta chestiunilor tehnice, si mai apoi discutiile cu antreprenorii.

"Antreprenorii simt si interpreteaza legea mai mult la nivel macro, altfel decat un consultant fiscal, si nu cred ca la acest moment ar fi oportuna o intalnire cu ei. In schimb, consultantii fiscali pot oferi o analiza de profunzime".

Citeste si declaratiile facute de avocatul Madalin Niculeasa despre suveranitatea normativa a MFP asupra mediului fiscal si cele ale lui Gabriel Sincu despre zidul pe care il reprezinta statul cand vorbim de fiscalitate.






Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri