Premierul Victor Ponta a precizat, marti, ca Romania sta bine in ceea ce priveste incasarile pe luna aprilie, el aratand ca evaziunea fiscala nu e legata de taxele mari, care sunt, de fapt, cele mai mici din Europa, problema fiind una de strategie si de implementare.
"Noi vorbim de evaziune fiscala la 16%. Altii vorbesc de evaziune fiscala cand au 50% toate taxele, Germania sau Franta. Si se pare ca e mai mare la noi evaziunea la 16% decat la ei, la 48%. Ni se spune ca sunt taxele prea mari, de aia e evaziune. Nu sunt taxele prea mari, sunt cele mai mici din Europa, alaturi de Bulgaria. Nu asta e problema. Deci e o problema de stategie, de implementare", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat ca Romania sta bine in ceea ce priveste incasarile pe luna aprilie si a subliniat ca restructurarea ANAF si infiintarea Directiei Antifrauda cu statut special va avea loc.

"Stam bine cu incasarile pe aceasta luna, pe luna aprilie, dar in continuare restructurarea ANAF, infiintarea acelei Directii Antifrauda cu un statut special, simplificarea legislatiei fiscale - sunt lucruri pe care trebuie sa le facem, nu e ceva ce se opreste - uite, ai facut o data. In administrarea unui Guvern si a unui stat tot timpul trebuie sa imbunatatetti aceste lucururi", a spus Ponta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri