Firma globala de avocatura White & Case LLP a acordat consultanta juridica Fondului Proprietatea pentru vanzarea pachetului de 1,1% din actiunile Petrom pentru suma de 57 milioane euro.
“Aceasta este una dintre primele tranzactii de acest tip efectuate in Romania si demonstreaza o data in plus stabilitatea pietei si increderea investitorilor in activele potrivite,” a declarat, intr-un comunicat de presa, Greg Stonefield, partener in cadrul White & Case.

Echipa White & Case a fost coordonata in Londra de Greg Stonefield, partener, si in Bucuresti de Lucian Bondoc, partener, care a fost asistat de Simona Petrisor, avocat colaborator senior.

Fondul Proprietatea a anuntat ca vrea sa vanda un pachet de 1,77% din actiunile OMV Petrom, cea mai mare companie din Romania, pachet estimat la 445 milioane lei (102 milioane euro). Fondul preciza ca nu exclude sa creasca volumul de titluri in functie de conditiile pietei.

Totusi, in cadrul operatiunii Fondul a vandut doar 1,11% din titlurile OMV Petrom, pentru 246,6 milioane lei (56,8 milioane lei).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri