Senatorul PNL Tudor Chiuariu, presedintele Comisiei juridice a Senatului si membru al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, respinge acuzatiile potrivit carora articolul referitor la chemarea oricarei persoane in fata Parlamentului ar avea ca tinta procurorii.
„Articolul spune, de fapt, un lucru fundamental, care se regaseste in alte articole din Constitutie, respectiv ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman prin intermediul caruia se exercita suveranitatea. Cetatenii vor avea un instrument ca sa-i puna pe reprezentantii lor sa ceara informatii si sa poate audia orice persoana din Romania. Atat, sa o audieze", sustine Tudor Chiuariu intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

In opinia sa, acesta "este singurul mijloc prin care orice cetatean poate solicita reprezentantului sau din Parlament sa ceara informatii de la orice institutie publica".

"Fara Parlament nu ar exista democratie, nici justitie, nici procurori", declara Chiuariu.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat cu unanimitate de voturi un amendament la articolul 64 din actuala lege fundamentala, respectiv alineatul 4 indice 1, care prevede ca "orice persoana de drept public, orice persoana juridica privata si orice persoana fizica are obligatia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, dupa caz, in fata unei comisii parlamentare, in urma invitatiei scrise primita din partea acesteia".

Senatorul Tudor Chiuariu a precizat, joi, ca, in conformitate cu aceasta modificare, Parlamentul poate chema la audieri inclusiv sefii Parchetului.

"Un procuror face parte dintr-o institutie, si anume din Parchetul general de pe langa ICCJ, in acest moment. Sigur ca privind activitatea unei institutii nu vom chema persoane fizice care isi desfasoara activitatea in acea institutie, ci pe seful institutiei sau pe cineva din conducerea institutiei", a argumentat senatorul PNL.

Presedintele Traian Basescu a comentat vineri, raspunzand unor intrebari, acest nou articol, spunand: "Aici e jocul".

Presedintele a fost intrebat de jurnalisti ce parere are despre amendamentul care prevede obligativitatea persoanelor fizice de a se prezenta la audieri in Parlament daca sunt chemate.

"Ce, se transforma Parlamentul in parchet?", a replicat Traian Basescu.

La remarca unui jurnalist ca, potrivit aceluiasi amendament, vor putea fi chemati la audieri in Parlament inclusiv procurorii, Traian Basescu a replicat: "Pai aici e jocul".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri