Divizia de consultanta financiara a gigantului din BIG4 Deloitte va plati o amenda de 10 milioane dolari si nu va mai avea dreptul timp de un an sa ofere servicii de consultanta bancilor reglementate din New York, conform unei intelegeri ce vizeaza acuzatiile ca nu a tratat corespunzator operatiunile aferente politicii de spalare a banilor in cazul bancii britanice Standard Chartered PLC, scrie Wall Street Journal.




Deloitte a acceptat sa isi revizuiasca masurile interne de securitate si sa creeze noi standarde pentru a-si spori independenta, a anuntat Departamentul de Servicii Financiare din New York.

Departamentul este preocupat de faptul ca acesti consultanti care supravegheaza si ajuta bancile in problemele de reglementare sunt in conflict de interese, intrucat sunt angajati si platiti de bancile a caror munca ar trebui sa o evalueze.

Reglementatorii cauta sa foloseasca exemplul Deloitte si schimbarile pe care aceasta firma si le-a asumat pentru a implementa un model de guvernare tuturor firmelor de consultanta.

Firma de consultanta a anuntat intr-un comunicat ca a acceptat in mod voluntar intelegere si a pecizat ca Departamentul de Servicii Financiare nu a depistat vreo urma de incalcare intentionata a legii.

Deloitte a fost angajata in 2004 de Standard Chartered sa ii revizuiasca masurile de protectie impotriva spalarii de bani, ca parte unei intelegei anterioare intre banca si autoritatile de reglementare.

Anul trecut, in septembrie, Standard Chartered a platit 340 milioane dolari pentru a ajunge la o intelegere cu Departamentul de Servicii Financiare, care o acuzase ca a ascuns 250 milioane de dolari in tranzactii cu parti iraniene.

Intr-o ancheta similara, la nivel federal, banca a acceptat sa plateasca 327 milioane dolari pentru a scapa de acuzatiile cu privire la ascunderea unor tranzactii cu persoane din tari supuse sanctiunilor economice, printre care se numara Iran, Libia si Sudan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri