Curtea de Apel Bucuresti a admis exceptia de nelegalitate a Ordinului nr. 2823/1566/2003 emis de Ministerul Culturii si Cultelor si Ministerul Finantelor Publice, Anexa 4 pct. 3, prin care Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) era desemnata ca unitate beneficiara a timbrului muzical instituit de Legea nr. 35/1994 privind timbrul literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric si al artelor plastice.
Acest litigiu a ajuns pe rolul instantelor in urma actiunii intentate de catre UCMR impotriva CAT Music, unul dintre cei mai mari producatori de inregistrari muzicale din Romania, pentru recuperarea presupuselor debite restante derivate din obligatia de plata a timbrului muzical.
Astfel, in urma contestarii cu succes de catre CAT Music a calitatii UCMR de beneficiar al timbrului muzical, aceasta din urma ar putea pierde in mod definitiv aceasta calitate si implicit dreptul de a incasa timbrul muzical pentru produsele muzicale comercializate in Romania, urmand a fi nevoita sa fie reautorizata in acest sens, conform procedurii prevazute de Legea nr. 35/1994.

De aceasta hotarare ar profita nu numai CAT Music, ci toti producatorii de inregistrari muzicale din Romania, UCMR lansand impotriva acestora o lupta legala activa pentru colectarea timbrului muzical. Dosarul in care se judeca fondul cauzei se afla in faza apelului, CAT Music reusind, de asemenea, in prima instanta sa obtina respingerea actiunii intentate de catre UCMR.

Echipa de avocati care a asistat CAT Music in acest litigiu precum și in alte litigii promovate de UCMR, reusind printre altele sa demonstreze nelegalitatea Ordinului nr. 2823/1566/2003 emis de Ministerul Culturii si Cultelor si Ministerul Finantelor Publice, face parte din departamentele de dreptul proprietatii intelectuale si de contencios administrativ si fiscal ale societatii de avocatura Musat & Asociatii. Printre acestia se numara Anca Buta Musat, Viorel Dinu, Paul George Buta si Andrei Georgescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri