Fiecare cetatean care cumpara o paine trebuie sa ceara un bon fiscal, deoarece in sens contrar reducerea TVA la paine va insemna doar "paguba in buget", iar Guvernul va ramane singur in demersul de reducere a evaziunii fiscale, a afirmat premierul Victor Ponta.
La inceputul sedintei de guvern, primul-ministru a enumerat cateva dintre prevederile rectificarii bugetare, context in care a aratat ca reducerea TVA la paine nu va conduce la scaderea evaziunii fiscale daca producatorii si cetatenii nu vor sprijini la randul lor acest demers, scrie Mediafax.

"E foarte important ca acum sa nu fim singuri, doar Guvernul pe de-o parte, si toti producatorii...si, pana la urma, fiecare dintre noi, cei care cumparam o paine, sa cerem bon la acea paine ca sa dovedim ca un sistem fiscal mai corect, 9%, nu inseamna doar paguba in buget, ci inseamna de fapt un mod stimulativ de combatere a evaziunii si de scadere a presiunii fiscale pe producatori", a spus Ponta.

Guvernul a decis ca taxa pe valoarea adaugata sa fie redusa la paine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul negativ al masurii sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, ca expertii FMI sunt in continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei masuri in ceea ce priveste scaderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scaderea TVA.

El a precizat ca va solicita asociatiilor producatorilor de paine sa demonstreze intr-un termen "rezonabil" ca reducerea TVA, care nu va fi prevazuta ca o masura temporara, va contribui la diminuarea evaziunii fiscale, aratand ca esecul acestui proiect obtinut extrem de dificil va bloca extinderea unei reduceri de TVA la alte domenii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri