Romania trebuie sa dovedeasca Fondului Monetar International, dupa reducerea TVA la paine, ca nu este o tara de evazionisti, impactul acestei scaderi de taxa asupra diminuarii evaziunii fiscale urmand sa fie evaluat dupa 9-12 luni, a declarat premierul Victor Ponta.
El a aratat ca diminuarea evaziunii fiscale este o conditie pentru a putea mentine aceasta facilitate si a extinde diminuarea taxei si la alte alimente, precum produse din carne.

Guvernul a avizat, marti, reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Luni, premierul Victor Ponta a afirmat ca expertii FMI sunt in continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei masuri in ceea ce priveste scaderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scaderea TVA.

El a precizat ca va solicita asociatiilor producatorilor de paine sa demonstreze intr-un termen "rezonabil" ca reducerea TVA, care nu va fi prevazuta ca o masura temporara, va contribui la diminuarea evaziunii fiscale, aratand ca esecul acestui proiect obtinut extrem de dificil va bloca extinderea unei reduceri de TVA la alte domenii.

Premierul a mai declarat ca fiecare cetatean care cumpara o paine trebuie sa ceara un bon fiscal, deoarece in sens contrar reducerea TVA la paine va insemna doar "paguba in buget", iar Guvernul va ramane singur in demersul de reducere a evaziunii fiscale.

Miercuri, seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, a precizat ca autoritatile romane vor evalua impactul reducerii TVA la paine la 9% pentru a vedea daca a scazut evaziunea fiscala si, in functie de rezultat, masura s-ar putea mentine sau se va reveni la TVA de 24%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri