Echipa Reff & Asociatii numara in prezent peste 40 de avocati, odata cu angajarea de noi absolventi precum si de avocati cu experienta in domeniile imobiliar, energie, drept societar si comercial si in vederea dezvoltarii practicii de dreptul mediului.

““Avem proiecte importante in derulare si o echipa mai solida ca oricand, ceea ce ma face increzator ca ne vom depasi planul de venituri de 3,5 milioane euro pentru perioada noastra de raportare (care se va incheia in iunie 2014)”, declara Alexandru Reff, Partener.

Avocatii de la Reff au fost implicati in prima parte a anului in achizitii si vanzari in valoare totala de peste 270 de milioane de euro.

Echipa a asistat NEPI in cele mai recente tranzactii din Romania, inclusiv in achizitia cladirii de birouri de clasa A Lakeview detinuta de AIG/Lincoln Lakeview (cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania din primele luni ale anului 2013), in achizitia a 70% din compania care va dezvolta centrul comercial Mega Mall din Bucuresti (impreuna cu grupul Austriac Real4You), in achizitia de la Bel Rom a Severin Shopping Center din Drobeta Turnu Severin precum si in achizitia unui centru comercial in Deva.

Fiecare dintre aceste tranzactii (cu valori individuale de ordinul zecilor de milioane de euro) a fost complexa, a inclus negocieri cu institutiile finantatoare si a avut termene de finalizare foarte stranse.

De asemenea, echipa a asistat NEPI in preluarea participatiei co-investitorului din dezvoltarea locatiei Vulcan din Bucuresti si este implicata in alte tranzactii aflate in desfasurare.

Portofoliul de clienti asistati de Reff & Asociatii in domeniul imobiliar include si IKEA Romania, H&M, Hercesa, Moritz Group, Decathlon, First Property, AEW Europe.

In domeniul bancar, echipa Reff & Asociatii s-a concentrat pe tranzactii de restructurare, in special cu privire la expuneri mari in domeniul imobiliar. In prima parte a acestui an, echipa de banking a avut proiecte in valoare de peste 300 de milioane de euro.

In domeniul M&A bancar, Reff & Asociatii a fost consultantul juridic exclusiv intr-una dintre tranzactiile cele mai semnificative ale acestui an, respectiv transferul partial al activelor Bank of Cyprus Sucursala Romania catre Marfin Bank Romania.

Avocatii au asistat banca la structurarea, redactarea si negocierea documentatiei de tranzactie pentru transferul unor active in valoare de 82 de milioane de euro (inclusiv anumite contracte de credit, garantiile aferente, precum si numerar si alte lichiditati) si a unor pasive totalizand 77 de milioane de euro (majoritatea depozitelor clientilor bancii), precum si a personalului care deservea activitatile transferate.

“Aceasta tranzactie a fost o premiera pentru piata romaneasca, din mai multe perspective: a fost prima data cand s-au aplicat in sistemul bancar romanesc masuri in conformitate cu Directiva UE privind reorganizarea si lichidarea institutiilor de credit (respectiv suspendarea temporara a activitatii unei sucursale a unei banci din UE) si in contextul aplicarii pentru prima data a legislatiei bail-in”a declarat Andrei Burz Pinzaru, coordonator al practicii de drept bancar, financiar si piete de capital a Reff & Asociatii.

cu angajatii, precum si cu alte aspecte curente, dar complexe, cum ar fi incetarea raporturilor de munca, detasari transfrontaliere si investigatii de tip due diligence, cu privire la probleme de dreptul muncii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri