Ofertele pentru serviciile de consultanta privind finalizarea privatizarii Romtelecom vor fi deschise in 7 noiembrie, iar unul dintre criteriile pentru viitorii participanti este o cifra de afaceri medie de un miliard lei in ultimii trei ani, potrivit Ministerului pentru Societatea Informationala.

"Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca au participat in ultimii 10 ani, in calitate de consultant al guvernelor/ministerelor/altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde de lei la momentul demararii procesului de privatizare sau au finalizat in ultimii 10 ani (pana la termenul limita de depunere a ofertelor a fost obtinuta acceptanta operationala pentru proiect) cel putin un contract de consultanta a guvernelor/ministerelor altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde de lei la companii de stat sau au participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni, cumulate in mediul privat, in valoare de cel putin 500 milioane de lei", se arata in anuntul institutiei citat de Mediafax.

Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca in ultimii trei ani au realizat o cifra medie de afaceri de minim un miliard de lei.

Potrivit documentului, criteriile de selectare amintite anterior sunt alternative si, in cazul unui consortiu/asociere, autoritatea contractanta solicita indeplinirea oricaruia din aceste criterii de catre cel putin un membru al asocierii/consortiului.

"Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca in ultimii trei ani au realizat o cifra medie de afaceri de minim un miliard de lei. In cazul unui consortiu/asociere, se solicita indeplinirea acestui criteriu de catre cel putin un membru al asocierii/consortiului. De asemenea, viitorii ofertanti trebuie sa nu fi avut, in ultimii trei ani, contracte de consultanta incheiate cu Romtelecom, Cosmote Romania si Hellenic Telecommunications Organization (OTE)", se mai spune in anunt.

Documentatia licitatiei costa 10.000 de euro si poate fi cumparata incepand de luni, 7 octombrie, de la sediul MSI.

"Participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare de 2,3 milioane de lei. Ofertele vor putea fi depuse pana la data limita de 7 noiembrie 2013, ora 12:00 (ora Romaniei) si vor fi deschise in aceeasi zi, la ora 14:00 (ora Romaniei), la sediul MSI. Valabilitatea ofertelor depuse de participantii la procedura de selectie va fi de 90 de zile de la data deschiderii ofertelor", se precizeaza in anunt.

MSI va aloca, din propriul buget, doua milioane de lei pentru plata contractelor de consultanta in procesul de privatizare a Romtelecom, suma reprezentand partea fixa a onorariului consultantului, la care se va adauga o componenta variabila, conform unui act normativ adoptat in prima parte a lunii septembrie.

La finele lunii iulie, MSI a anuntat ca statul va angaja un consultant financiar specializat pentru a vinde intreaga participatie minoritara pe care o mai detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social.

Optiunea principala a Guvernului este ca actiunile sa fie vandute prin listare la Bursa de Valori Bucuresti, dar asteapta si opinia consultantului financiar care urmeaza sa fie angajat, astfel incat profitul statului din aceasta operatiune sa fie cat mai mare.

O hotarare adoptata de Executiv in luna iulie prevede selectarea de catre MSI a unui consultant specializat, respectiv o banca de investitii sau un consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, in vederea finalizarii privatizarii Romtelecom.

"Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, in anul 2012, a inregistrat un profit de 312,6 milioane de lei la o cifra de afaceri de 2,73 miliarde de lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe si intrari de capital bancar", se spunea intr-un comunicat transmis de MSI in luna iulie.

La finele lunii august, MSI a anuntat organizarea in 6 septembrie a unei licitatii pentru achizitionarea de servicii juridice in vederea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom, valoarea contractului fiind estimata intre 128.000 si 500.000 lei (fara TVA) in urmatoarele 24 luni.
La expirarea termenului au depus oferte casele de avocatura Bulboaca si Asociatii, David si Baias, Borza si Asociatii, Salans FMC SNR Denton Europe - Tudor si Asociatii si Bostina si Asociatii.

Citeste si:

    Potrivit caietului de sarcini, castigatorul licitatiei va acorda asistenta juridica pentru MSI in procesul de elaborare a actelor normative necesare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat si va analiza si elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul financiar selectat de minister.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



    Setari Cookie-uri