Angelica Enache, manager partener al societatii de avocati Bogasiu si Asociatii si Ovidiu Budusan, fondatorul casei de avocatura Budusan si Asociatii, au obtinut achitarea definitiva a omului de afaceri Stefan Radulescu intr-unul dintre cele mai mediatizate dosarele penale.

Razboiul dintre Gelu Tofan si Stefan Radulescu, fosti parteneri de afaceri, asociati in cadrul societatii Tofan Trans SA – companie de transport marfuri, intern si international, a tinut multi ani prima pagina a ziarelor. Conflictul dintre cei doi a pornit in anul 2002, acestia acuzandu-se reciproc de preluarea abuziva a unor pachete de actiuni detinute la compania in care erau asociati.

Pe rolul instantelor de judecata – sectia comerciala au fost inregistrate peste 100 de litigii comerciale, cei doi ajungand ulterior sa isi formuleze reciproc tot atatea plangeri penale.

Bilantul solutiilor pronuntate de-a lungul timpului a fost in favoarea omului de afaceri Stefan Radulescu, in prezent ramanand nesolutionat un singur dosar penal aflat in faza de urmarire penala la Directia Nationala Anticoruptie.

Plangerea formulata de Gheorghe Tofan in nume propriu si al societatii Tofan Grup International SA, prin care a sesizat savarsirea de catre Stefan Radulescu a mai multor fapte de delapidare in perioada in care acesta a detinut calitatea de administrator unic la Tofan Trans SA (24 acte materiale conform referatului procurorului Gherta Constantin din 17.02.2005), a format initial obiectului dosarului 430/P/2003 inregistrat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ulterior, prin disjungere, dosarul a fost inregistrat sub numarul 1296/P/2005 la aceeasi unitate de parchet, iar Judecatoria Sector 6 Bucuresti a fost sesizata cu rechizitoriul intocmit in acest dosar, in anul 2010.
Aceasta cauza a fost solutionata definitiv prin decizia penala 732/R/2013 de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, Sectia Penala, cu achitarea lui Stefan Radulescu pentru faptele de delapidare reclamate de fostul sau partener de afaceri, Gelu Tofan.

Solutia de achitare intervine dupa o condamnare in fond a lui Stefan Radulescu la o pedeapsa privativa de libertate de 5 ani, pe de o parte, iar pe de alta parte, instanta de recurs, pentru a ajunge la decizia de achitare, a facut o ampla analiza a probatoriului conflictului dintre cei doi fosti parteneri, luand in considerare si incompatibilitatea procurorului de caz Gherta Constantin din cadrul PICCJ pe parcursul instrumentarii cauzei.

Stefan Radulescu a fost aparat in acest dosar, in faza de urmarire penala, de Angelica Enache – Manager Partener al Societatii de Avocati Bogasiu & Asociatii, iar in fond si recurs de Angelica Enache si Ovidiu Budusan - fondatorul Societatii de Avocati „Budusan si Asociatii”.
Cele doua case de avocatura s-au aflat la prima colaborare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri