UPDATE: Scenariul-cosmar pentru TOTI antreprenorii din Romania: de ce este posibila CRESTEREA cotei unice

Discutia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul sedintei USL de vineri cand a venit vorba despre modul in care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 si despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

Scenariu-cosmar pentru TOTI antreprenorii din Romania: de ce este posibila CRESTEREA cotei unice

Scenariu-cosmar pentru TOTI antreprenorii din Romania: de ce este...

In acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea cresterii cotei unice, in prezent de 16%, dar si a reducerii TVA, care acum este de 24%. O varianta a fost ca acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.

De asemenea, ideea venita din partea PSD a fost discutata in sedinta conducerii PNL de marti, liberalii optand pentru respingerea unui astfel de scenariu.

Citeste si:

"A fost o simpla discutie la sfarsitul sedintei USL, fara sa ne asezam la masa pentru a vorbi concret pe acest subiect", au afirmat sursele citate.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% și 16%, stabilite pe grile de venit.

Investitorii critica: Guvernul nu a luat nicio masura de relansare economica

Investitorii critica: Guvernul nu a luat nicio masura de relansare economica

Investitorii critica: Guvernul nu a luat nicio masura de relansare...