Daca Fiscul ar face maine o inspectie fiscala la toate restaurantele din Bucuresti, ar trebui sa inchida in secunda doi 90% dintre localuri, deoarece majoritatea nu emit bonul fiscal, considera Marcel Vulpoi, fondator si director general al firmei de contabilitate si consultanta Vulpoi & Toader Management (VTM).

El crede ca impozitul forfetar ce se va aplica de anul viitor in mai multe sectoare de activitate, cel mai afectat fiind HORECA, va reusi sa scoata la iveala evaziunea fiscala ce se face in aceste sectoare.

Daca un patron de shaormerie va fi obligat sa plateasca in jur de 1.500 de euro pe an pe noul forfetar, restaurantele mari vor avea de plata sume mult mai mari, insa raportat la afacerile reale desfasurate de acesti agenti economici povara fiscale este mica.

"Cel mai tare restaurant din Bucuresti, situat in zona zero, ar trebui sa plateasca circa 16.000 euro pe an impozit forfetar, cea ce inseamna pana in 50 de euro pe zi. Doua persoane nu cred ca mananca cu acesti bani in aceste localuri", apreciaza Vulpoi.

In plus, contabilul sustine ca in 2-3 ani colectarea va merge foarte bine, pentru ca eforturile de reducere a evaziunii fiscale sunt reale si se vor vedea cat de curand.

"Ii stiu pe foarte multi dintre cei care lucreaza acum la Fisc si va asigur ca nu va mai merge sa rezolvi lucrurile cu plicul"

Mai mult, noul departament antifrauda infiintat de Guvernul Ponta va efectua de acum inainte controalele operative si, tinand cont ca acesta va fi coordonat de procurori, va fi mult mai greu sa se mai faca "intelegeri" asa cum se intampla cu inspectorii de la Garda Financiara.

De altfel, V&TM a venit in intampinarea noilor modificari din fiscalitate legate de introducerea impositului forfetar si a infiintat o subdivizie a departamentului de contabilitate ce se va ocupa de retail si HORECA, dar si una pentru proiectele de infrastructura.

Vulpoi & Toader Management ar putea inregistra in acest an o cifra de afaceri de 2,7 milioane euro, ceea ce inseamna o creste cu 10% fata de 2012. Vulpoi se asteapta ca si profitul sa aiba o dinamica similara in acest an

Marcel Vulpoi (foto) a precizat ca anul trecut firma si-a continuat dezvoltarea diviziei de contabilitate, iar auditul si consultanta a avut o evolutie foarte buna, in timp ce divizia de finantari a stagnat, ca urmare a blocajului de investitii inregistrat in Romania.

In schimb, litigiile si insolventele au crescut "fabulos", cifra de afaceri a acestor departamente triplandu-se in acest an.

V&TM are un portofoliu de circa 400 de clienti, dintre care 70-80% sunt firme din strainatate, cele mai multe provenind din Grecia, Israel, Spania si din tarile nordice.

Asociatul V&TM a anuntat totodata in cadrul conferintei de presa ca, potrivit cifrei de afaceri, firma ocupa locul 7 in clasamentul firmelor de contabilitate si audit dupa PwC, Deloitte Tax, KPMG, Deloitte Audit, TMF si BDO, intr-o piata estimata la 500 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri