Omul de afaceri Gruia Stoica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este acuzat ca i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce pret cere CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia, potrivit Mediafax.

[UPDATE] Lucian Fenechiu si Mihai Bogdan Damian s-au predat Politiei alaturi de Relu Fenechiu

Fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian s-au predat, joi seara, alaturi de Relu Fenechiu, Politiei Judetene Iasi, urmand sa fie si ei transferati la penitenciar dupa ce vor ajunge in teritoriu mandatele de executare a pedepselor.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, a declarat ca, odata cu Relu Fenechiu, la Politia Judeteana Iasi s-au predat si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian, cei doi urmand sa ramana in arestul Politiei pana in momentul in care vor ajunge de la Bucuresti mandatele de executare a pedepselor, dupa care vor fi transferati la penitenciar.

Tot joi a fost arestat si Relu Fenechiu in dosarul "Transformatorul" pentru 5 ani de zile. Aceeasi pedeapsa a primit-o si fratele lui. Detalii aici.

Decizia vine dupa ce Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, iar avocatul Doru Bostina, caruia omul de afaceri i-ar fi dat trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia, a primit interdictie de a parasi tara.

Surse judiciare au spus ca omul de afaceri este urmarit penal pentru fapte de coruptie. Procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, din Targu Jiu, de unde au ridicat mai multe documente depuse pentru o licitatie chiar cu o jumatate de ora inainte deschiderii ofertelor.

Conform unor surse din cadrul companiei energetice, procurorii anticoruptie au ridicat plicurile in care erau depuse ofertele CFR Marfa si ale Grupului Feroviar Roman, condus de Gruia Stoica. Valoarea estimata a contractului este de circa 48 de milioane de euro.

Alte 21 de persoane din CFR Marfa sunt audiate pentru fraudarea unei licitatii in care GFR a fost favorizata.

Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut sa cumpere de pachetul majoritar de actiuni al CFR Marfa, insa tranzactia nu s-a finalizat. Astfel, vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie 2013, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri