Oamenii de afaceri se declara multumiti de masura neimpozitarii profitului reinvestit, care urmeaza sa fie aplicata de la 1 iulie. Potrivit secretarului general al AOAR, Cristian Parvan, masura ar putea genera investitii de un miliard de euro, la un calcul grosier ce vizeaza investirea unor sume relativ mici de catre firme.

El ia in calcul un numar de 100.000 de firme care sa spunem ca vor apela la o astfel de masura si care vor investi in medie 10.000 euro. Dintr-un simplu calcul rezulta ca investitiile private in economie vor salta cu un miliard de euro.

"Cand te uiti la investitiile straine care sunt de ordinul miliardelor de euro, ne gandim ca este mult, dar uite ca si prin capitalul autohton putem face investitii de miliarde. Stocul de investitii straine a ajuns la 60 mld. euro, adica tot ce s-a investiti in Romania in ultimii 24 de ani, inclusiv privatizarile. Pe de alta parte, romanii au adus in tara in ultimii 8 ani 36,5 miliarde de euro. Ce a facut statul pentru ca banii astia sa nu ajunga in vile cu turnulete? Sigur, o parte asigura surpravietuirea multor familii, dar o parte se puteau duce in investitii...", a declarat pentru wall-street.ro Cristian Parvan.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International (FMI) sa introduca din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit, metodologia de aplicare urmand sa fie redactata pana in aprilie, la urmatoarea misiune la Bucuresti a Fondului, a anuntat premierul Victor Ponta.

"In scrisoarea de intentie si in memorandum vom avea trecut foarte clar faptul ca, in cursul urmatoarei misiuni, din luna aprilie, pana atunci, Guvernul vine cu masurile si metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a spus Ponta.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania a solicitat Guvernului sa sustina in negocierile cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica. Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri